Skip to content

Pentru a aduce oamenii inapoi la spectacole, o companie de dans din Japonia a construit cabine individuale pentru spectactori.

Peste tot in lume, oamenii din showbiz incep sa gaseasca modalitati ingenioase pentru a continua spectacolele. 

In Japonia, Moonlight Mobile Theater, o companie de dans, a inlocuit scaunele pe care stau in mod normal intr-o sala spectatorii. 

In schimb, in jurul scenei au trasat un cerc, iar de-a lungul liniei au fost construite cusete in care poate intra o singura persoana. Spectatorii stau pe un scaun fara spatar si se uita printr-o deschizatura in panoul frontal. Acest panou frontal a fost construit in stilul unei usi, iar spatiul prin care privesc oamenii este spatiul prin care sunt introduse scrisorile.

Exista si o explicatie pentru acest lucru: “In mod intentionat am creat gaurile in panouri atat de mici, am vrut sa semene cu cutiile postale”, spune Nobuyoshi Asai, directorul artistic si coregraful dansatorilor. El spune ca in felul acesta publicul se va concentra mai mult asupra miscarii artistilor. La un spectacol pot participa in acelasi timp cel mult 30 de spectatori.

Spectacolele companiei de dans contemporan sunt tinute in felul acesta intr-un centru comercial din orasul japonez Nagoya.

Artistii japonezi au inceput sa sustina astfel spectacolele din luna decembrie, dupa ce majoritatea show-urilor de anul trecut a fost anulata. Din decembrie, toate cele 12 spectacole sustinute au fost sold out.

Cu toate acestea, compania de dans abia face fata cheltuielilor. De fapt, banii incasati pe bilete nu acopera cheltuielile, avand in vedere ca trebuie investiti bani si in substante dezinfectante, iar ajutoarele banesti din partea guvernului nu sunt suficiente.

Artistii continua, insa, sa sustina spectacolele in felul acesta. “Daca nu avem spectacole, artistii nu vor mai putea sa danseze. Am vrea ca solutia noastra sa fie o modalitate de a aduce oamenii inapoi la teatru”, spune Nobuyoshi Asai.

Si in alte state ale lumii, au fost gasite solutii inedite pentru ca spectacolele sa poata fi sustinute in continuare, in contextul pandemiei de coronavirus.

In Oklahoma, trupa americana “The Flaming Lips” a concertat la inceputul anului in niste bule special create pentru eveniment, de data aceasta cu publicul prezent tot in bule. Trupa a mai organizat un concert similar in septembrie 2020, insa fara public.

Mai multe puteti citi aici.

Iar la Paris, camerele unui hotelul au fost adaptate astfel incat sa poata fi difuzate filme unor grupuri mici de oameni. Hotelul transformat este Paradiso si a fost deschis in aceasta luna. Puteti citi mai multe aici.

Citește în continuare