Skip to content

„Dineu cu vecinii de sus” si „Intregalde” sunt filmele care pot fi vazute in acest weekend la Cinema sub clar de luna.

Proiectul „Cinema sub clar de luna“ a revenit la Bucuresti, de aceasta data in Gradina Muzeului National al Literaturii Romane (str. Nicolae Cretulescu, nr. 8), in zona Piata Romana/ Calea Victoriei, din 3 septembrie pana in 17 octombrie, incepand cu ora 20.30.

Spectatorii vor avea ocazia sa vada filmele intens dezbatute si premiate la marile festivaluri,  productiile care au deschis si inchis oficial TIFF 2021, cele recompensate cu Premiul Publicului si cateva dintre cele mai asteptate premiere romanesti.

Vineri, 10 septembrie, cinefilii pot vedea comedia spaniola multipremiata care a deschis TIFF 2021, „Dineu cu vecinii de sus”, in regia lui Ces Gay.

Cu patru nominalizari la Premiile Goya, inclusiv pentru Cel mai bun film si Cel mai bun scenariu, 2021, dar si cu premiul Goya pentru Cel mai bun actor (Alberto San Juan), 2021, „Dineu cu vecinii de sus” spune povestea lui Julio si a Anei, care sunt impreuna de mai bine de 15 ani.  Ana i-a invitat la cina pe vecinii de deasupra,Salva si Laura, care sunt putin mai tineri si i-au primit cu bratele deschise atunci cand s-au mutat in cladire. Gemetele constante ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursa de tensiune pentru Julio si Ana, iar cina se transforma pe neasteptate intr-un tsunami al emotiilor.

Duminica, 12 septembrie, publicul va putea vedea INTREGALDE, cel de-al saptelea film semnat de Radu Muntean, o poveste  despre limitele generozitatii, in care joaca Maria Popistasu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan si Toma Cuzin.

Cu un scenariu semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu si Razvan Radulescu, filmul spune povestea a trei prieteni care se afla intr-o excursie umanitara de sfarsit de an. Calatorind intr-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Intregalde, intalnesc un batran singur pe care incearca sa-l ajute sa ajunga la gaterul unde pretinde ca lucreaza. Cand masina lor ramane blocata intr-un sant in padure, gaterul se dovedeste a fi abandonat si sunt nevoiti sa petreaca noaptea impreuna cu batranul senil, ideile lor despre empatie si generozitate incep sa fie puse la indoiala.

Despre film, Radu Muntean spune ca “M-a atras ideea unei discutii despre generozitate, intoarsa pe toate partile: ce ne mana in lupta cand suntem generosi, daca suntem la fel de generosi cand lucrurile sunt mai complicate in jurul nostru, daca e usor sa fii generos cand e confortabil si mai putin cand viata ti-e in pericol.”

Proiectiile vor continua in fiecare saptamana, pana pe 17 octombrie, iar biletele sunt disponibile pe eventbook.ro/program/cinema-sub-clar-de-luna

Citește în continuare