Skip to content

Dior si Baccarat lanseaza o editie speciala a parfumului Sauvage Elixir. Recipientul este realizat manual din cristal si decorat cu Paladiu.

Dior si Baccarat, doua dintre cele mai apreciate branduri de lux din Franta, au colaborat pentru o editie limitata a parfumului Sauvage Elixir intitulata First Prestige. Noutatea vine prin flaconul suflat manual care a fost realizat manual, din cristal, de catre artizanii Baccarat.

Dior a lansat Sauvage Elixir in 2021 ca un amestec dedicat barbatilor. Intr-un timp scurt a devenit foarte apreciat in randul iubitorilor de parfumuri de lux ─ inclusiv al femeilor ─ prin notele intense si concentrate de lavanda afumata, chihlimbar si condimente calde si lemnoase: cardamom, nucsoara, scortisoara si lemn dulce. Flaconul original are o nuanta sofisticata de bleumarin, parfumul fiind descris deseori drept ‘ideal pentru purtat la birou’.

Apa de colonie a fost reinventata intr-o editie limitata de 200 de recipiente de cristal realizate in colaborare cu Baccarat.

Recipientele pretioase sunt realizate sub forma unor mici bijuterii artizanale, dupa tehnici vechi de suflare a sticlei. Fiecare recipient este unicat, numerotat si gandit ca o opera de arta, fiind depozitat intr-o cutie de stejar masiv de culoarea inchisa care creeaza un joc dramatic intre claritatea cristalului si densitatea lemnului.

Sauvage Elixir de la Dior a captivat iubitorii de parfumuri cu notele sale intense, extraordinar de concentrate de lavanda afumata, chihlimbar si condimente calde si lemnoase. Este unul dintre cele mai indragite parfumuri Dior, inspirat de depasirea limitelor, iar acum, Dior prezinta Sauvage Elixir printr-o lentila cu totul noua.

Recipientul este rezultatul unor decenii in care artizanii Baccarat au perfectionat  tehnicile de lucru in sticla, exploatand cele patru elemente ale naturii pentru a crea cristalul.

Fiind un proiect special, Dior a documentat procesul de realizare al sticlelor sale de parfum. 

Fiecare sticla a fost suflata manual, cu precizie, din cristal otopit, pentru a-i accentua forma fluida. Sticla in editie speciala a fost apoi transmisa la atelierul de gravura la rece pentru ca maestrii graficieni sa isi lase amprenta pe ea. Au imprimat-o cu sigla Dior care este imediat recognoscibila in randul iubitorilor de lux. Capacul recipientului pune in evidenta initialele „CD”, care contrasteaza cu lumina pe care o reflecta particulele fine de cristal.

Numele parfumului este adaugat din litere realizate din paladiu, fiind aplicate cu o pensula, subtil oglindite de o linie fina de paladiu trasata in jurul capacului.  Dior descrie paladiul ca un “metal mai pretios decat aurul”.

Este un exemplu de eleganta si finete care face diferenta intre o sticla obisnuita de Sauvage Elixir si editia Baccarat First Prestige care poate fi achizionata la pretul de 7.557 de euro – aici

Citește în continuare