Skip to content

Compania Walt Disney va construi comunitati rezidentiale gandite de Imagineers. Fiecare detaliu va fi gandit astfel incat fiecare zi sa fie de poveste.

Un efect al ultimilor 2 ani de pandemie este faptul ca tot mai multi oameni isi imagineaza o viata izolata departe de stresul si haosul centrelor urbane aglomerate. Pentru a raspunde aceste nevoi, Disney va construi o serie de cartiere rezidentiale in care locuitorii vor beneficia de elementele de magie si escapism care caracterizeaza fiecare produs al companiei fondate de Walt Disney.

Compania Walt Disney a anuntat ca va lansa planurile de locuinte „Storyliving”, cartiere  menite sa inspire rezidentii sa dezvolte noi prietenii, sa-si urmeze pasiunile si sa se bucure de un spatiu protejat de restul de lumii in care atentia la detalii este similara cu designul din parcurile Disneyland in care fiecare frunza este tunsa la momentul potrivit pentru a reda forma ideala a unui tufis, fiecare perete este vopsit astfel incat sa nu existe semne de uzura. 

Prima comunitate Storyliving (traducerea in limba romana ar fi „trait ca in poveste”) va fi construita in Rancho Mirage, in Valea Coachella din California, in apropierea locului unde Walt Disney detinea o casa de vacanta unde se retragea alaturi de familia lui. Pentru viitorul indepartat, vor fi dezvoltate si alte proiecte de acest gen in alte zone ale Statelor Unite. 

Cartierul din Rancho Mirage se va numi „Cotino” si va imprumuta o multime de elemente din peisajul natural al zonei in care va fi construit astfel incat sa se integreze in mediul inconjurator. In plus, fiecare comunitate va include si cartiere dedicate rezidentilor cu varste de peste 55 de ani care isi doresc sa traiasca in liniste, intr-un spatiu de poveste. 

Asa cum veti vedea din imaginile de mai jos care reprezinta conceptul artistic ce va sta la baza designului arhitectural al comunitatii Cotino, cartierele nu seamana deloc cu parcurile Disney. Sunt mai degraba inspirate din conceptul utopic american al caselor cu piscina, palmieri, multe zone verzi si o atmosfera de vacanta.

Pentru fiecare cartier, vor exista angajati special antrenati in sistemul Disney in care rolul acestora este sa ii faca pe rezidenti sa se simta cat mai bine si sa nu isi doreasca sa paraseasca locul respectiv. Va exista un club de membri prin care locuitorii vor avea acces la experiente noi: cursuri de wellness, de gatit, actiuni filantropice, seminarii de divertisment si ateliere artistice.

Josh D’Amaro, directorul Disney Parks, Experiences and Products a declarat ca „Pentru aproape 100 de ani, Disney a impartasit povesti care au atins inimile si mintile oamenilor din intreaga lume. Pe masura ce ne pregatim sa intram in al doilea secol de existenta al companiei, am inceput sa dezvoltam noi moduri de a aduce magia Disney spre oameni, oriunde s-ar afla, sa extindem conceptul de a spune povesti printr-un mod de a trai in poveste. Suntem nerabdatori sa primim rezidentii in aceste comunitati Disney care vor fi superbe si unice, in care isi vor trai viata la potential maxim.”

Celebrii Disney Imagineers (imagination ingineer) vor juca un rol cheie in dezvoltarea experientelor pe care oamenii le vor trai in interiorul noilor comunitati. Vor lucra indeaproape cu dezvoltatorii imobiliari si constructorii de la DMB Development pentru a explora atat potentialul natural al fiecarei zone dar si pentru a adapta designerul interior si spatiile exterioare la cultura locala.

In comunitatea Cotino care va avea 1900 de locuinte, va exista optiunea de a achizitiona mai multe tipuri de case, de la mosii, case pentru o singura familie sau condominiums, apartamente pentru cei tineri. Micul oras se va intinde de jur imprejurul unei oaze de 9 hectare cu apa turcoaz creata cu ajutorul tehnologiei Crystal Lagoons care permite construirea lagunelor cristaline in mod sustenabil, cu un consum minim de apa si resurse energetice.

Reizdentii vor avea diferite optiuni, de la achizitia unei case la adaugarea unor optiuni suplimentare care includ calitatea de membru la un Club cu vedere la apa, unul cu o zona de plaja, altul cu activitati recreationale acvatice dar si programe Disney si activitati de divertisment care se vor desfasura pe tot parcursul fiecarui an.

Fiecare comunitate va avea propria zona de shopping, restaurante, teatre si divertisment, un hotel cu plaja si mai multe parcuri publice. 

Mai multe despre secretele din spatele magiei Disney si a Imagineers puteti descoperi mai jos.

In Romania, fanii productiilor Disney se vor bucura in curand de toate filmele, animatiile si spectacolele din portofoliul companiei pe platforma Disney Plus care va fi lansata in vara acestui an.

Citește în continuare