Skip to content

Disney vinde bucati de lemne din copacii din Disneyland drept suveniruri. Pretul unuia este de 6.500 de euro .

Parcul Disneyland din Anaheim, California, bazat din universul Piratilor din Caraibe, va pune in vanzare un numar limitat de suveniruri exlusive pentru fanii infocati ai companiei Disney. Este vorba despre un numar limitat de placi de lemn gravate care comemoreaza cronologic momentele speciale din istoria parcului. 

Placile de lemn se vor vinde cu 6.500 de euro bucata. Provin de la doi smochini batrani care strajuiau de 35 de ani intrarea in parc si care au fost taiati dupa ce s-a descoperit ca erau bolnavi. 

Copacii faceau parte din decorul parcului iar ideea de a vinde bucati din lemnul lor dupa ce au fost taiati a venit dupa ce o angajata a parcului, Rhonda Wood, a sugerat ca ar putea fi transformati in suveniruri de colectie pentru fani. 

Fiecare placa vine cu informatii inscriptionate despre copacul din care provine. Detaliile despre cronologia acestuia sunt atasate de inelele interioare ale lemnului, reprezentand grosimea copacului din momentul in care a fost plantat in 1987 si pana in 2006, la cea mai recenta renovare a parcului.

Suvenirul este descris de administratorii parcului drept ”o parte speciala din Disneyland” care poate ajunge acum in casele oricarui pasionat de universul Disney.

”Acesti copaci au infrumusetat poarta de acces in parc in ultimii 35 de ani. Posibil ca in trecut unii dintre vizitatorii nostri care au cumparat deja o placa sa fi fost destul de norocosi sa stea sub umbra unuia dintre acesti copaci. Scopul acestor placi este de a conserva o parte speciala din istoria acestui Disneyland, in timp ce arata frumusetea pe care natura o creeaza peste tot in jurul nostru.” transmite echipa de la Disneyland Anaheim. 

Initiativa parcului din Anaheim a inspirat un program mai mare prin care Disney planuieste sa reutilizeze copacii taiati din jurul parcurilor sale pentru a crea suveniruri unice care trag un semnal de alarma asupra problemelor de mediu. 

De asemenea, vizitatorii D23 Expo, conventia anuala a fanilor Disney care a avut loc intre 9 si 11 septembrie in cadrul parcului din Anaheim, au plecat acasa cu unul dintre cele 1000 de medalioane, facute din ramurile mai mici ale celor doi smochini. Fiecare medalion este inscriptionat cu logoul ”D23”, specia si locul copacului din care provin. 

Pe langa reutilizarea copacilor, Disney va dona o suma de 25.000 de euro catre Tree People, o organizatie non-profit care planteaza si intretine copaci in zonele montane si urbane din sudul Californiei. 

Citește în continuare