Skip to content

Primele imagini din documentarul „The Beatles: Get Back”realizat de Peter Jackson

„The Beatles: Get Back” este dedicat inregistrarii ultimului album semnat Beatles, „Let It Be”, lansat in 1970. Filmul documentar despre celebra trupa Beatles a fost initial anuntat la inceputul anului trecut si urma sa aiba lansarea oficiala in septembrie 2020, insa evenimentul a fost amanat pentru un an. Premiera documentarului despre legendarul cvartet John Lennon, Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr va ajunge in cinematografele americane pe 27 august 2021.

Cineastul Peter Jackson a lansat o scurta prezentare in exclusivitate a viitorului sau documentar „The Beatles: Get Back” pentru bucuria fanilor de pretutindeni.

Acesta a declarat intr-un comunicat ca „ne-am dorit sa le oferim fanilor The Beatles din toata lumea un cadou de sarbatori. Astfel, am decis sa le prezentam cinci minute din viitorul nostru film care va fi lansat anul viitor, „The Beatles: Get Back”. Speram ca va aduce zambete pe chipurile tuturor si o bucurie atat de necesara in aceasta perioada dificila.”

Pentru realizarea productiei, Jackson a avut la dispozitie 55 de ore de filmari nemaivazute cu celebrul grup, filmate in studio intre 2 ianuarie si 31 ianuarie 1969, inclusiv clipuri din timpul legendarului concert de pe acoperis al trupei din 1969 de la Londra, toate compilate si restaurate.

Regizorul trilogiilor „Lord of the Rings” si „The Hobbit” a folosit tehnicile de restaurare dezvoltate pentru documentarul sau despre Primul Razboi Mondial, nominalizat la premiul BAFTA si intitulat „They Shall Not Grow Old”. Imaginile pe care acesta le-a introdus in prezentarea de 5 minute sunt pline de culoare.

De asemenea, au fost folosite si peste 150 de ore de fisiere sonore nemaiauzite pana acum, de cand repetau si inregistrau melodii pentru cel de-al doisprezecelea album de studio, „Let it Be”. Aceste materiale au fost folosite si pentru realizarea documentarului britanic „Let It Be” din 1970, in regia lui Michael Lindsay-Hogg. Cu toate acestea, cele doua productii prezinta o imagine foarte diferita a trupei. Imaginile lui Jackson sunt extrem de calde, fata de cele serioase si sumbre din pelicula din 1970.

Filmul va prezenta o viziune mult mai clara a destramarii trupei Beatles. Asa cum a mentionat Ringo Starr intr-un comunicat: „Am petrecut ore intregi doar razand si cantand, deloc ca prima versiune lansata. A fost multa bucurie si cred ca Peter va arata asta. Cred ca aceasta versiune va fi mult mai armonioasa si va prezenta lucrurile asa cum au fost cu adevarat.”

Filmul promite sa fie o experienta „la care fanii Beatles viseaza de mult timp – este ca si cum o masina a timpului ii transporta inapoi in 1969, in studioul acestora, urmarindu-i cum creeaza muzica grozava impreuna”, a declarat regizorul.

Peter Jackson va scrie si prefata cartii „Get Back”, prima carte oficiala din ultimii 20 de ani a trupei, care va contine sute de fotografii nepublicate anterior realizate de Ethan Russell si Linda McCartney.

Citește în continuare

Au mai rămas

Vezi trailerul