Skip to content

Editura Corint ofera gratuit parintilor ebook-ul „Coronavirus pe intelesul celor mici” cu informatii relevante pentru copii.

„Coronavirus pe intelesul celor mici” de Elizabeth Jenner, Kate Wilson si Nia Roberts este un ebook cu 32 de pagini care explica pas cu pas, in ilustratii, ce inseamna Coronavirusul si cum se pot proteja in fata acestui inamic nevazut. 

Pandemia a schimbat viata copiilor din intreaga lume si va avea un impact de durata asupra tuturor insa specialistii vin in ajutorul celor mici si a parintilor cu aceasta carte pentru a evita panica si anxietatea. Daca nu li se ofera explicatii, micutii prind din zbor informatii si isi construiesc povesti infricosatoare despre propria moarte sau cea a parintilor.

Cartea raspunde la intrebari cheie intr-un limbaj adecvat copiilor cu varsta de peste 4 ani.

Este dificil de explicat celor mici ce se intampla, dar aceasta carte ofera o solutie sub forma unor informatii simple si precise care sa-i ajute pe acestia sa inteleaga detalii importante despre virus: de ce sunt oamenii ingrijorati, daca exista un remediu pentru acest virus, de ce sunt inchise locurile in care mergeau in mod normal si ce este util sa faca in continuare. 

Cum sa le vorbiti copiilor despre Covid-19 – activitatile diverse, dragoste si limitarea expunerii la informatii pot fi de ajutor

Ebook-ul „Coronavirus pe intelesul celor mici” este disponibil gratuit si include contributii ale cadrelor didactice si ale specialistilor renumiti in domeniul sanatatii. Printre ei se numara profesorul Graham Medley de la Catedra de Boli Infectioase a Scolii de Igiena si Medicina Tropicala din Londra, medicul Sarah Carman, psiholog NHS, sistemul britanic de sanatate si specialist in sanatatea mintala si in dezvoltarea neurologica a copiilor si adolescentilor.

Cartea in forma electronic este disponibila gratuit aici.

Artistul Axel Scheffler a acceptat bucuros propunerea de a realiza ilustratiile pentru aceasta carte digitala cu intrebari si raspunsuri despre coronavirus.

Nascut in Germania, Scheffler este cunoscut pentru benzile desenate create pentru carti pentru copii, in special „The Gruffalo” si „The Gruffalo’s Child”, scrise de Julia Donaldson. A fost autorul si ilustratorul seriei celebre de carti pentru cei mici „Pip and Posy”.

Prima carte pe care a ilustrat-o a fost „The Piemakers” de Helen Cresswell, in 1988. Artistul a realizat desenele si pentru cartile de Craciun ale lui Gordon Brown din 2006 si toate cele sapte timbre de Craciun din 2012 concepute de Webb & Webb Design Limited pentru Posta Regala Britanica.

Citește în continuare