Skip to content

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a lansat ieri un parfum numit „Burnt Hair”. Pornit ca o gluma, miliardarul a vandut peste 10.000 de sticle in valoare de 1 milion de euro in cateva ore.

Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a profitat de o noua oportunitate de a valorifica produse ciudate si a lansat un parfum numit „Burnt Hair” despre care spune ca a vandut peste 10.000 de sticle in numai cateva ore.

Povestea parfumului – necunoscut presei si publicului pana ieri – a inceput in urma cu cateva zile cand Musk a postat pe retelele de socializare despre un nou produs pe care intentioneaza sa-l vanda prin compania sa de sapat tuneluri, The Boring Company.

Parfumul se numeste „Burnt Hair” – „Par ars” si promite sa aduca o aroma repulsiva de par ars. Initial, s-a crezut ca Musk face o gluma, pana acum nefiind implicat in industria frumusetii. 

De altfel, jurnalistii de la Wall Street Journal considera ca intentia lui Musk era de a face o gluma insa in momentul in care a vazut ca oamenii il iau in serios, a creat o pagina dedicata parfumului „Burnt Hair” cu o imagine relativ banala a unei sticle de parfum imprimata cu numele produsului.

Produsul nu exista momentan insa poate fi pre-comandat si va fi livrat incepand cu prima parte a anului 2023. Jurnalistii care l-au mai intervievat pe Musk considera ca pana atunci va reusi sa creeze un parfum cu aroma „esenta dorintei repugnante”, asa cum promite pe site-ul lui.

Intre timp, miliardarul a incasat peste un milion de dolari din vanzarea celor peste 10.000 de sticle din „Burnt Hair” in numai cateva ore. 

„Cu un nume ca al meu, intrarea in afacerea parfumurilor era inevitabil – de ce m-am luptat atat de mult timp!?” a intrebat Musk pe Twitter, unde acum se descrie ca un vanzator de parfumuri. Mesajul se refera, bineinteles, la numele „Musk” – mosc, un ingredient folosit deseori in industria parfumurilor.

Anterior, s-a aventurat in producerea unei marci de tequila, lansata in 2020, si o pereche de pantaloni scurti pentru a celebra victoria lui Musk asupra investitorilor care au pariat impotriva producatorului de vehicule electrice, Tesla fiind acum cea mai valoroasa firma de masini din lume.

The Boring Company este o firma de tuneluri evaluata recent la 5,7 miliarde de dolari. 

In trecut, a mai vandut „aruncatoare de flacari” cu 500 de dolari per piesa la inceputul anului 2018, strangand 10 milioane de dolari. De asemenea, a vandut si 50.000 de sepci cu logo-ul Boring Company.

Ambitiile lui Musk de-a lungul anilor au variat de la colonizarea planetei Marte pana la crearea unei noi economii energetice durabile, iar in acest proces a construit Tesla, compania de rachete SpaceX si firme mai mici.

Saptamana trecuta, miliardarul a anuntat ca va continua cu oferta sa initiala de 44 de miliarde de dolari de a achizitionata compania Twitter.

Mai jos puteti citi mai multe despre sistemul de tuneluri Hyperloop care ar urma sa revolutioneze industria transporturilor in urmatorii ani.

Citește în continuare