Skip to content

Emma Stone, intr-un nou rol cu potential de Oscar in „Poor Things” in regia lui Yorgos Lanthimos, alaturi de Mark Ruffalo si Willem Dafoe. Stone si Lanthimos au mai lucrat impreuna la „The Favorite”, film cu 10 nominalizari la Oscar.

Searchlight Pictures a dezvaluit trailerul filmului „Poor Things”, mult-asteptatul lungmetraj al lui Yorgos Lanthimos. Cineastul de origine greaca a optat sa lucreze din nou cu actrita Emma Stone dupa ce proiectul anterior pe care l-au realizat impreuna „The Favorite” a primit 10 nominalizari la Oscar.

„Poor Things” va fi lansat la cinci ani dupa „The Favorite”, va intra in cinematografe din Romania pe 13 octombrie. La nivel international va avea premiera pe 7 septembrie, in timp util pentru lansarea campaniei pentru premiile Oscar care demareaza de obicei in luna octombrie.

Avand in vedere data lansarii filmului, este de asteptat ca „Poor Things” sa fie proiectat in cadrul Festivalului de Film de la Venetia unde Lanthimos este de obicei printre favoriti — a castigat anterior Marele Premiu al Juriului cu „The Favorite” si trofeul pentru cel mai bun scenariu cu „Alps” (2011).

Filmul se concentreaza pe povestea incredibila si evolutia fantastica a Bellei Baxter (Stone), o tanara readusa la viata de catre stralucitul si neortodoxul om de stiinta Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Aflata sub protectia lui Baxter, Bella este dornica sa invete, insa fuge intr-o aventura in jurul lumii cu Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), un avocat smecher si desfranat. Eliberata de prejudecatile vremurilor sale, Bella devine ferma in scopul ei de a lupta pentru egalitate si eliberare.

Trailerul arata ca o capodopera vizuala, filmul pare o reinterpretare a povestii lui Frankenstein adaptata la contextul actual. Subiectul se potriveste cu agenda sociala actuala care vorbeste despre masculinitate toxica, patriarhat, agresiune fizica si sexuala si modul in care rolul femeii in societate trebuie ajustat si adus la egalitate.

Urmariti mai jos trailerul pentru „Poor Things”.

Din distributia celui de-al optulea lungmetraj al lui Lanthimos mai fac parte Christopher Abbott, Margaret Qualley, Kathryn Hunter,  Jerrod Carmichael si Rammy Youssef.

„Poor Things” se bazeaza pe romanul din 1992 al autorului scotian Alasdair Gray, despre o femeie care se ineaca pentru a scapa de sotul ei abuziv si care este inviata cu ajutorul creierului copilului ei nenascut. 

Abbott a avut recent cuvinte de lauda la adresa filmului: „In primul rand, scenografia a fost incredibila. Puteti vedea in teaser cat de salbatic arata si, desi nu a aratat exact asa, am fost oarecum uimita de cat de magice au fost decorurile si cat de detaliate au fost., a spus el.

Lanthimos a fost nominalizat la trei premii Oscar: Cel mai bun film si Cel mai bun regizor pentru „The Favourite” si Cel mai bun scenariu original pentru „The Lobster”.

Yorgos Lanthimos este un regizor grec de film si teatru, producator si scenarist, care a studiat regia de film si televiziune la Scoala de Cinema si Televiziune Hellenic Stavrakos din Atena.

A regizat o serie de filme pentru companii grecesti de dans-teatru, reclame TV, precum si videoclipuri, scurtmetraje si spectacole de teatru experimentale. 

Este cunoscut pentru filmele: “Dogtooth” (2009) care a castigat Premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes din 2009 si a fost nominalizat pentru Cel mai bun film strain la Premiile Academiei, in timp ce “Alps” (2011) a fost castigatorul premiului Osella pentru Cel mai bun scenariu la cel de – al 68-lea Festival International de film de la Venetia.

Scenografia pentru „The Lobster” (2015), a fost premiata cu premiul ARTE International ca Cel mai bun proiect CineMart pentru 2013, la cel de-al 42-lea Festival International de Film Rotterdam. Filmul a fost selectat pentru a concura pentru Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes din 2015 si a castigat Premiul Juriului. 

Cinefilii romani s-au bucurat de o vizionare in premiera, la deschiderea Festivalului International de Film Anonimul din 2015.

„The Killing of a Sacred Deer” (2107) a fost prezent in competitia celei de-a 70-a editii la Cannes si a castigat premiul pentru Cel mai bun scenariu.

Ultimul film regizat de Lanthimos este “The Favourite” (2018), o drama istorica despre Anne, Regina Angliei (1533 -1536).

Cel mai recent, Yorgos a regizat noua campanie Gucci cu o directie suprarealista. Ar fi trebuit sa regizeze si westernul gotic „Hawkline Monster” dar nu s-a mai auzit nimic de acest proiect, nu apare pe contul de IMDB al cineastului si nici nu exista noutati despre el.

Citește în continuare