Skip to content

Yorgos Lanthimos face echipa din nou cu Tony McNamara (The Favourite) pentru un western gotic, “Hawkline Monster”

Noul film ii va aduce impreuna pe Lanthimos si pe Tony McNamara, coscenarist al dramei de epoca, “The Favourite”, nominalizat la Oscar in 2019, pentru un nou lungmetraj produs de New Regency (companie americana de divertisment infiintata in 1982 de Arnon Milchan, succesorul Regency International Pictures).

Acesta este o adaptare a romanului “Hawkline Monster” scris de Richard Brautigan. A fost publicat pentru prima oara in 1974. Este povestea a doi pusti care sunt angajati de o fetita de 15 ani, numita Magic Child, pentru a ucide monstru care traieste intr-o pestera de gheata, in subsolul casei in care locuieste Miss Hawkline.

“Hawkline Monster” vine intr-un moment in care McNamara este in lumina reflectoarelor, deoarece este creatorul si producatorul executiv al serialului de comedie “The Great”, care a debutat saptamana trecuta pe Hulu. Acesta are 10 episoade si ii are ca protagonisti pe Elle Fanning si Nicholas Hoult

Noul proiect, “Hawkline Monster”, este sustinut de New Regency, care are mai multi producatori asociati. Acestia sunt Roy Lee, producatorul filmului “It” (2017), un remake in doua parti a mini-seriei si a doua adaptare a romanului omonim din 1986 al lui Stephen King, Andrew Trapani, producatorul filmului “Winchester” (2018), cu Helen Mirren in rol principal, si Steven Schneider, cunoscut pentru “Pet Sematary”(2019). De asemena, Paul Swensen si Ianthe Brautigan vor fi producatori executivi ai filmului, in timp ce Natalie Lehmann va supraveghea pentru New Regency.

Regizorul filmului “Harold & Maude”, Hal Ashby, a obtinut pentru prima data drepturile de autor, in 1975 la un an dupa publicarea cartii, si a incercat o adaptare pentru film. Printre starurile care au fost contactate se numara Jack Nicholson, Dustin Hoffman, precum si Jeff si Beau Bridges. Dupa moartea autorului, in 1984 si a regizorului in 1988, urmatorul care a incercat sa o adapateze a fost Tim Burton, cu Nicholson si Clint Eastwood in roluri principale. Drepturile de autor au fost insa neclare intre Ashby si Brautigan timp de zeci de ani inainte ca New Regency sa le revendice.

Tony McNamara este regizor si scenarist de origine australiana. A lucrat foarte mult in teatru si este cunoscut pentru serialul australian de televiziune “Doctor Doctor” din 2016. Printre actorii cu care a lucrat in decursul carierei sale se afla Mickey Rourke, Nat Wolff, Emma Roberts sau Ben Lee

In 2003 a fost scenarist si regizor al filmului “The Rage In Placid Lake”. Scenariul pentru “The Favorite” pe care McNamara l-a scris alaturi de Deborah Davis, nu i-a adus numai nominalizarea la Oscar pentru Cel mai bun scenariu original, ci si un premiu la British Independent Film Awards, un premiu BAFTA Film Award si a fost recunoscut drept scenaristul anului de catre criticii londonezi, in cadrul ceremoniei London Film Critics’Circle Awards.

McNamara este si autorul urmatorului film produs de Disney, “Cruella” care o are ca protagonista din “The Favourite”, Emma Stone.

Yorgos Lanthimos este un regizor grec de film si teatru, producator si scenarist, care a studiat regia de film si televiziune la Scoala de Cinema si Televiziune Hellenic Stavrakos din Atena

A regizat o serie de filme pentru companii grecesti de dans-teatru, reclame TV, precum si videoclipuri, scurtmetraje și spectacole de teatru experimentale. 

Este cunoscut pentru filmele: “Dogtooth” (2009) care a castigat Premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes din 2009 si a fost nominalizat pentru Cel mai bun film strain la Premiile Academiei, in timp ce “Alps” (2011) a fost castigatorul premiului Osella pentru Cel mai bun scenariu la cel de – al 68-lea Festival International de film de la Venetia.

Scenografia pentru „The Lobster” (2015), a fost premiata cu premiul ARTE International ca Cel mai bun proiect CineMart pentru 2013, la cel de-al 42-lea Festival International de Film Rotterdam. Filmul a fost selectat pentru a concura pentru Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes din 2015 si a castigat Premiul Juriului. 

Cinefilii romani s-au bucurat de o vizionare in premiera, la deschiderea Festivalului International de Film Anonimul din 2015.

„The Killing of a Sacred Deer” (2107) a fost prezent in competitia celei de-a 70-a editii la Cannes si a castigat premiul pentru Cel mai bun scenariu.

Ultimul film regizat de Lanthimos este “The Favourite” (2018), o drama istorica despre Anne, Regina Angliei (1533 -1536).

Cel mai recent, Yorgos a regizat noua campanie Gucci cu o directie suprarealista:

Citește în continuare