Skip to content

Exclusiv: Acasa la Villanelle (Kiling Eve) e in Romania. Ce romani joaca in film. Galerie foto. Cele mai importante look-uri fashion.

Am scris in ultimele saptamani despre filmarile in Romania ale unor episoade din cel mai cunoscut serial BBC al momentului, Killing Eve, cu Sandra Oh si Jodie Comer in rolurile principale

Serialul este difuzat in Romania de HBO si, in cele 3 sezoane deja filmate si difuzate, productia a avut nenumarate nominalizari la premiile Emmy, BAFTA sau Globurile de Aur, iar actritele din rolul principal au fiecare premii individuale pentru prestatiile lor. (Sandra Oh un Glob de aur  in 2018, Jodie Comer un premiu BAFTA si un Emmy)

In primul sezon filmarile care aveau legatura cu Moscova au fost realizate in Bucuresti, asa cum s–a intamplat si in cel de-al treilea sezon. Dar cum scenariul a dus-o pe Villanelle (Jodie Comer) acasa la familia ei din Rusia, echipa de filmare a construit pe un deal de langa comuna Comadau din judetul Covasna, casa lui Villanelle.

Pentru constructiile din Comadau si intreaga filmare din episodul 5 al seriei 3 au lucrat in Romania peste 500 de persoane, care au fost permanent pe set. O parte din ei au fost oameni care au facut decorurile – s- a construit o casa care a explodat la final-, alta parte a fost din echipa tehnica, iar o alta a fost acoperita de actorii care au facut figuratie sau au avut mici roluri.

In episodul 5 din sezonul 3 Killing Eve o puteti vedea pe Virginia Rogin, actrita a teatrului Odeon (pe care o vedeti si in serialul Sacrificiul de la Antena 1) , Cristina Casian- o tanara actrita aflata la inceputul carierei, Ion Grosu – un actor de origine basarabeana care a jucat in Romania si in 4 luni, 3 saptamani si 2 zile , flmul lui Cristian Mungiu, dar si Baieti Buni si Vlad de la ProTV, Hackerville si Umbre (HBO).

Virginia Rogin in Killing Eve

In alte episoade din Kiling Eve au mai fost in distributie si Stefan Iancu (serialul Vlad, de la Pro TV), precum si Irina Antonie (actrita in teatru independent)

Stefan Iancu si Jodie Comer

Genul acesta de productii care se realizeaza in Romania asigura multe locuri de munca precum si venituri importante in economia locala (cazare, masa pentru sute de persoane). Pentru Killing Eve productia locala a fost in coordonarea echipei Alien Films. Si pentru asemenea productii cineastii romani cer reglementari exacte pentru desfaurarea muncii in actualele conditii pentru ca oamenii sa se poata intoarce la lucru.

Kiling Eve are la baza seria de carti Villanelle, scrise de Luke Jenninks un fost jurnalist pentru Vanity Fair si The New Yorker. Serialul are pentru fiecare sezon o alta femeie care coordoneaza echipa de scenaristi, precum si un alt creator de costume si decoruri care coordoneaza „look-ul” fashion al personajului principal.

Villanelle – Jodie Comer este considerat unul dintre cele mai „fashionable” personaje din serialele momentului. Iata cateva dintre cele mai apreciate look-uri ale sale.   

Citește în continuare