Skip to content

Excursii cu balonul cu aer cald impreuna cu personajul unor lucrari de arta: Companion, creat de KAWS.

O noua propunere vine din partea artistului Brian Donnelly, cunoscut publicului larg sub numele de KAWS, care si-a conturat portofoliul cu ajutorul sculpturilor de diferite dimensiuni, asemanatoare desenelor animate, ca Elmo cu XX-uri pentru ochi, si care au atras spectatorii de toate varstele: o plimbare cu balonul cu aer cald.

Pana acum, figurina Companion pe care artisul a creat-o a aparut la poalele Muntelui Fuji si in mijlocul orasului Taipei, plutind si peste Seul si Hong Kong. Pentru publicul larg, personajul urmeaza sa faca cateva calatorii in zbor peste Australia, China, Turcia si Spania, fiind prezent pentru aproximativ o luna in fiecare loc unde se pot face zboruri cu balonul cu aer cald. Programul oficial si pretul nu au fost anuntate inca, dar pachetele de zbor o sa fie disponibile pentru doua sau trei persoane.

Anuntul a aparut dupa ce cateva imagini dintr-un zbor de testare recent din apropiere de Bristol, Marea Britanie, orasul cunoscut pentru gazduirea unuia dintre cele mai mari festivaluri de baloane cu aer cald din Europa – arata un Companion care-si acopera ochii in timp ce se ridica deasupra solului. La cei 42 de metri, opera de arta plutitoare este la fel de inalta ca o cladire cu 15 etaje.

KAWS este unul dintre artistii care au intrat in cultura pop globala, sculpturile lui “Companion” fiind recunoscute de orice pasionat de arta si nu numai.

Popularitatea acestui artist a crescut foarte mult in ultimii ani, de la crearea designului 2013 MTV VMA Awards in forma unei figurine, la participarea intr-o campanie Dior pentru colectia A$AP Ferg, dar si datorita promovarii sculpturilor “Companion” de catre artisti ca Travis Scott, Justin Bieber, Kim Kardashian sau Kanye West.

Asociat in multe campanii de streetwear, KAWS a inceput acest periplu prin lumea modei in 1999, alaturi de brandul japonez Bounty Hunter. De atunci, UNIQLO, Nike, Jordan Brand si Dior Homme au folosit scuplura lui Donnelly ca element in colectiile lor.

“Companions” au fost parte si din mai multe instalatii de arta, ca de exemplu sculptura din fibra de sticla din 2010 care a fost prezentata la Aldrich Contemporary Art Museum (Connecticut) sau figurina gomflabila care s-a plimbat pe strazile din New York in 2012 la Parada Macy’s Thanksgiving Day.

De asemenea, KAWS a lansat o versiune a lui “Companion” in realitate augmentata, pe platforma Acute Art, fiind disponibila pentru download fanilor care pot duce oriunde aceste sculpturi. Momentul a fost unul aniversar, sarbatorind 20 de ani de existenta a figurinei.

Citește în continuare