Skip to content

Fatma Mohamed, actrita a teatrului Andrei Muresanu din Sf Gheorghe, joaca alaturi de Asa Butterfield (Sex Education) si Gwendoline Christie (Game of Thrones) in filmul Flux Gourmet. Filmul britanicului Peter Strickland are premiera in cateva zile la Festivalul de film de la Berlin

Fatma Mohamed, actrita a teatrului Andrei Muresanu, joaca alaturi de Asa Butterfield (Sex Education) si Gwendoline Christie (Game of Thrones) in filmul Flux Gourmet care va avea premiera in cateva zile la festivalul de film de la Berlin in sectiunea Encounters.

Filmul, care este cel de-al cincilea lungmetraj al lui Peter Strickland, are loc intr-o rezidenta artistica condusa de un estet din clasa superioara, care a invitat un colectiv culinar sa isi desfasoare timp de o luna practica de „catering sonor”. Angajat pentru a relata despre procesul lor de creatie, un scriitor grec incepe sa sufere de indigestie, la care medicul sarcastic al institutiei ii raspunde sfatuindu-l sa „lase mâncarea sa fie medicamentul sau”. In timp ce tulburarile intestinale il obliga sa-si recunoasca propria stare de rau, colectivul este subminat de certuri interne, precum si de atacuri externe din partea unui grup de candidati respinsi.

Povestea este o metafora care abordeaza in cheie comica abordarile artei contemporane si intolerantele alimentare.

Fatma Mohamed a lucrat cu Peter Strickland la toate filmele sale precedente: Katalin Varga, Berberian Sound Studio, Ducele de Burgundia si In Fabric. 

Mohamed a fost nominalizata la premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar de catre International Cinephile Society pentru rolul din In Fabric.  Intr-un interviu acordat in 2019, Strickland a declarat despre Fatma Mohamed „Cu fiecare film pe care l-am facut cu ea, mi-am dat seama ca exista din ce in ce mai multe laturi ale ei.”

Primul lungmetraj al lui Peter Strickland, drama Katalin Varga, a fost finantat cu o mostenire de la un unchi si a fost filmat in România pe o perioada de 17 zile in 2006. A câstigat Premiul pentru Filmul European pentru Descoperirea Europeana a Anului in 2009; filmul a fost prezentat si la TIFF, la Cluj.

In Romania Fatma Mohamed e cunoscuta ca actrita de teatru, in special gratie montarilor lui Radu Afrim la Teatrul Andrei Muresanu din Sfantu Gheorghe (Trei surori -2003, David’s Boutique – 2004, Lucia Patineaza – 2009, Mai intai te nasti – 2011), Cristian Ban -Povești de familie (2009) si Nu chiar 1918 (2018), Eugen Gyemant – Zbor deasupra unui cuib de cuci (2017) si Richard al III-lea (2020), Radu Nica  – Lacrimile amare ale Petrei von Kant – 2022, dar a putut fi vazuta si in montari la Teatrul Evreiesc de Stat, Bucuresti (Corp Strain – 2017, regia David Schwartz), Teatrul National Radu Stanca din Sibiu (Moroi, -2016, regia Alexandru Dabija)

Citește în continuare