Skip to content

(galerie foto) Cele mai frumoase felicitari de Craciun ale Familiei Regale britanice din ultimii 120 de ani.

Traditia felicitarilor de Craciun a fost documentata in Anglia inca din anul 1611 cand Regele James I a primit un manuscris cu desene si urari de bine adresate Majestatii Sale si fiului Sau. In secolele urmatoare, a devenit un obicei preluat mai intai de nobili si de aristocratie si, treptat, de restul lumii. 

Dupa 1840, pe masura ce serviciul postal a devenit accesibil locuitorilor, britanicii au inceput sa trimita anual scrisori si felicitari tematice in preajma sarbatorilor.

Anual, in Marea Britanie sunt trimise peste 600 de milioane de felicitari, jumatate dintre acestea fiind dedicate pentru Craciun.

Dupa Revolutia Industriala si evolutia aparatelor fotografice, felicitarile au devenit parte din protocolul Regal. Membrii familiei realizeaza portrete dedicate pe care le trimit celor apropiati inaintea Craciunului.

Unul dintre primele exemple documentate provine din 1903 cand Printul Albert Edward (devenit Regele George al V-lea) si Printesa Mary de Teck au trimis o fotografie cu baiatul lor care avea sa mosteneasca tronul britanic: Bertie, viitorul Rege George al VI-lea si tatal actualei Regine Elizabeta a II-a.

Regina si Printul Philip trimit anual aproximativ 750 de felicitari de Craciun, insotite de o fotografie de familie care a fost reprezentativa pentru evenimentele din anul respectiv sau o imagine dintr-o sedinta foto dedicata.

Cei care primesc felicitarile Regale sunt membrii apropiati si indepartati ai familiei, angajatii Casei Regale, prietenii, Premierii britanici si ai Commonwealth-ului, Guvernatorul General si ambasadorii.

La randul sau, Printul Philip trimit 200 de felicitari catre regimentele militare si organizatiile pe care le patroneaza.

Va invitam sa rasfoiti albumul foto cu cele mai frumoase felicitari de Craciun trimise de membrii Familiei Regale Britanice in ultimii 120 de ani.

1990
Regina Elizabeta si Printul Philip, 2010
In calitate de Duce si Ducesa de Sussex, Printul Harry si Meghan Markle au trimis doua felicitari de Craciun, in 2018 si 2019.
Felicitarile familiei Cambridge din 2013, 2015, 2018 si 2020
Felicitarile trimise de Printul Charles si Ducesa de Cornwall in 2012, 2016, 2017 si 2020

Citește în continuare