Skip to content

Incepe Festivalul International de Carte Litera, disponibil online, gratuit. Alice Munro si Damon Galgut, castigator al Premiului Booker 2021, printre invitatii care au interviuri online

In perioada 9-15 august 2022, are loc Festivalului International de Carte Litera, exclusiv online, pe www.litera.ro si pe pagina de facebook a Editurii Litera. Programul festivalului ofera tuturor celor pasionati de lectura, indiferent de locul in care se afla, optiunea de a descoperi un regal de evenimente editoriale, dezbateri, intalniri, lansari de carte si interviuri online cu cei mai in voga scriitori ai momentului.

Printre invitati sunt scriitori de bestselleruri internationale si romanesti, traducatori, critici literari, istorici, jurnalisti culturali, ca Damon Galgut, Ali Hazelwood, Lori Gottlieb, Charmaine Wilkerson, Richard Flanagan, Nina de Gramont, Peter Swanson, Emily Gunnis, Shelle Rose Charvet, Ilaria Tuti, Marius Lazurca, Marius Chivu, Marius Constantinescu, Nadine Vladescu, Justina Bandol, si multi alti invitati.

Festivalul incepe cu un interviu-eveniment cu Damon Galgut, castigator al Premiului Booker 2021, moderat de Marius Constantinescu, scriitor si jurnalist cultural.

Damon Galgut s-a nascut in Pretoria, Africa de Sud, in 1963, si a studiat dramaturgia la Universitatea din Cape Town. Acesta a castigat numeroase premii literare, printre care Commonwealth Writers Prize in 2003, fiind dublu finalist la Premiul Booker in 2003 si 2010.

Romanul „The Promise” / „Promisiunea”, castigatorul Premiului Bookeer 2021, este o saga moderna ce urmareste declinul unei familii, pe fundalul schimbarilor tulburi dintr-o tara care are nevoie de vindecare.

Galgut a declarat ca a acceptat premiul „in numele tuturor povestilor spuse si nespuse, al scriitorilor auziti si neauziti, de pe continentul remarcabil din care fac parte”, mentionand ca laureatul Nobel pentru literatura din 2021, scriitorul Abdulrazak Gurnah este si el african. „Va rugam sa continuati sa ne ascultati – vor urma si altele”, a adaugat Galgut.

Inregistrarea conversatiei dintre Damon Galgut si Marius Constantinescu este disponibila mai jos:

In descursul zilei de astazi, vor mai fi disponibile conversatii intre Lori Gottlieb si Nadine Vladescu, dar si despre Alice Munro, regina prozei scurte, cu Marius Chivu si Mircea Pricajan. Maine, programul cuprinde un dialog al lui Ali Hazelwood cu Nadine Vladescu, Charmaine Wilkerson cu Florin Spataru si Marius Constantinescu cu Justina Bandol. Programul complet al dialogurilor oferite de Festivalului International de Carte Litera este aici.

Totodata, in cele sapte zile de festival, pe Litera.ro, cititorii vor gasi carti la reduceri de pana la 65%, precum si alte surprize. vor primi cadou o sacoșă de iută la orice comandă de peste 129 de lei și vor beneficia de transport gratuit la orice comandă de peste 149 de lei.

Citește în continuare