Skip to content

Patru filme românesti de Cannes se vad la Festivalul International de Film Independent ANONIMUL. Vedeti INTREGALDE (r. Radu Muntean) si Camp de maci (r. Eugen Jebeleanu) in Delta intre 9 si 15 august

Patru filme românesti, de lungmetraj si scurtmetraj, care au premiera internationala in cadrul Festivalului de la Cannes, vor fi prezentate la ANONIMUL IIFF, intre 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, in Delta Dunarii.

INTREGALDE, cel de-al saptelea film semnat de Radu Muntean, inclus in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes, o poveste  despre limitele generozitatii, in care joaca Maria Popistasu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan si Toma Cuzin  va putea fi vazut la Anonimul.

Proiectate in Semaine de la Critique si Cinéfondation, scurtmetrajele INTERFON 15 (r. Andrei Epure) si PRIN ORAS CIRCULA SCURTE POVESTI DE DRAGOSTE (r. Carina Dasoveanu) vor putea fi vazute la ANONIMUL IIFF in afara competitiei, in timp ce WHEN NIGHT MEETS DAWN (r. Andreea Bortun), inclus in Quinzaine des Réalisateurs, face parte din competitia de scurtmetraj românesc a ANONIMUL IIFF.

CÂMP DE MACI, lungmetrajul de debut al lui Eugen Jebeleanu, cu Conrad Mericoffer in rolul principal, va fi proiectat in cadrul festivalului, in afara competitiei. Filmul a avut premiera internationala la Festivalul International Tallinn Black Nights si a câstigat deja peste cinci premii.

Programul ANONIMUL 2021 cuprinde doua competitii de scurtmetraje, românesti si internationale, o competitie de lungmetraj, precum si proiectii de film de lungmetraj si scurtmetraj in afara competitiilor, urmate de intâlniri si dialoguri intre cineasti si public.

Citește în continuare