Skip to content

Frédéric Beigbeder a fost retinut ieri de politie in cadrul unei anchete preliminare pentru viol. Scriitorul a fost eliberat la sfarsitul zilei si neaga acuzatiile care i se aduc

Scriitorul Frédéric Beigbeder a fost retinut de politie dupa ce a fost chemat la o sectie din Pau, Pyrénées-Atlantiques, ca urmare a unei plangeri in care este acuzat de viol.

Plangerea a fost depusa impotriva lui in timpul verii de catre o tanara care a spus ca intr-o camera de hotel, ea ar fi avut o prima relatie consimtita cu Beigbeder, urmata de o a doua care nu a fost consimtita.

Potrivit uneia dintre sursele apropiate anchetei, scriitorul, care locuieste impreuna cu familia sa in Tara Bascilor, ar fi avut o relatie „de mai multe luni” cu reclamanta, care a inceput cand tanara era inca minora (17 ani), spune presa franceza.

Beigbeder a fost interogat timp de opt ore inainte de a fi eliberat.  In acest stadiu, ancheta preliminara trebuie sa continue, in special in vederea efectuarii anumitor acte solicitate de avocatul lui Frédéric Beigbeder”, a spus procuroul care se ocupa de caz, fara a oferi detalii despre infractiuni, pentru a pastra investigatiile viitoare. Scriitorul neaga acuzatiile care i se aduc, a precizat parchetul intr-un comunicat. Cu toate acestea, ancheta continua „in vederea efectuarii anumitor acte solicitate de avocatul lui Frédéric Beigbeder”, dupa cum subliniaza Le Parisien.

Fostul om de publicitate, critic literar si scenarist a devenit celebru in Franta, si apoi international, odata cu romanul sau „99 de franci” (2000), in care a dezvaluit evenimente tumultuoase – cocaina, cinism, bani – din lumea publicitatii.

Frédéric Beigbeder a fost nevoit sa se supuna protectiei politiei la inceputul anului, in urma publicarii cartii sale Confession d’un hétérosexuel dépassé, un roman autobiografic criticat si considerat sexist de catre unii cititori.

In timpul valului MeToo, comentatorul TV si radio, criticul literar si editorul a fost criticat pentru inactiunea sa in cazul Patrick Poivre d’Arvor. La vremea respectiva, el si-a cerut scuze in ziarul Libération, declarand: „Nu am avut nicio legatura cu acest caz:  Am fost un idiot la momentul respectiv.  Sprijinul sau pentru Roman Polanski in fata a ceea ce el a descris drept o haita de hiene in libertate la premiile César in 2020  a atras, de asemenea, numeroase critici, la fel ca si condamnarea sa tardiva a actiunilor lui Gabriel Matzneff, acuzat de violarea unor minore.

In 2008, Frédéric Beigbeder a fost arestat in mijlocul Parisului pentru consum si posesie de cocaina. El si-a facut mea culpa in iunie 2022, intr-un articol pentru L’Obs, in care a declarat ca „si-a luat adio de la cocaina”, care devenise „un drog pentru batrani”, si ca „scrie uşor, treaz si sobru”.

In urma cu cateva luni, el a insistat asupra faptului ca acum „si-a schimbat complet viata” in raiul sau basc din Guéthary, unde locuieste din 2017 impreuna cu a treia sa sotie, Lara Micheli, fotograf, si cei doi copii ai lor.

Din 9 noiembrie, Frédéric Beigbeder joaca singur pe scena din Paris intr-un spectacol lectura intitulat L’amour dure 1 h 15 la Théatre Édouard VII.

Scriitorul este apropiat de Romania vizitand de mai multe ori tara noastra si avand montate mai multe texte de teatru aici.

Citește în continuare