Skip to content

Disney anunta ca va incepe lucrul la „Cruella 2”. Galerie foto cu toate costumele purtate de Emma Stone in noul film.

Desi filmul „Cruella” abia a intrat in cinematografe, Disney a confirmat deja ca se lucreaza la o continuare a povestii. A doua parte il va avea ca regizor tot pe Craig Gillespie in timp ce Tony McNamara va scrie scenariul.

Cruella a fost lansat pe 28 mai in cinematografe si pe Disney+, in tarile in care serviciul de streaming Disney este disponibil. Din incasarile din cinematografe s-au strans peste 48 de milioane de dolari la nivel global in timp ce incasarile din streaming sunt necunoscute. 

Publicatia The Hollywood Reporter a confirmat continuarea „Cruella” si a adaugat ca studiourile Disney au fost convinse, in primul rand, de recenziile pozitive pe care le-a primit productia care a costat peste 100 de milioane de dolari.

„Cruella” dezvaluie istoria personajului Cruella De Vil si prezinta seria de intamplari care au impins-o sa devina malefica, cu o afinitate pentru blana dalmatienilor. Continuarea ar putea explora intamplarile din faimosul „101 Dalmatieni”.

Filmul este foarte dinamic si reuseste sa redea estetica punk a anilor ’70 intr-un mod care nu pare cliseic sau fortat. Partea de decoruri, costume si tot ce tine de imaginea filmului are un aer contemporan si atemporal in acelasi timp.

Intregul aspect vizual pare fidel imaginii din anii ’70 dar ar putea fi la fel de bine relevant si in prezent. In plus, dinamica jocului actoricesc dintre Emma Stone, care o joaca pe Cruella – si Emma Thompson, care o joaca pe Baroneasa von Hellman.

Un reprezentant Disney a declarat ca „suntem foarte incantati de succesul din box office pentru Cruella, concomitent cu premiera de pe Disney+. Filmul a fost primit incredibil de bine in toata lumea, are un scor de 97% pe Rotten Tomatoes si a primit note de 10 in toate demograficele de pe CinemaScore din acest week-end. Astfel este unul dintre cele mai populare filme live-action inspirate din povestile cunoscute.”

In ultimul deceniu, Disney a gasit o reteta de succes in transformarea celor mai cunoscute desene animate in filme live-action incepand cu „Alice in Tara Minunilor” in 2010, „Maleficent” in 2014, „Cenusareasa” in 2015, „Frumoasa si Bestia” in 2017, „Aladdin” in 2019, „The Lion King” in 2019. In viitorul apropiat vor fi lansat reinterpretari pentru „Pinocchio”, „Peter Pan & Wendy” si „Mica Sirena”.

Costumele din Cruella au fost create de Jenny Beavan, castigatoarea premiului Oscar pentru costumele din „Mad Max: Fury Road”, o veterana a dramelor cu costume de epoca.

In timp ce Baroneasa von Hellman a avut o estetica inspirata de stilul Dior al anilor ’60, Cruella este reprezentarea tinerilor rebeli care isi doreau cu orice pret sa fie remarcati. Pentru a exemplifica cat mai in detaliu perioada punk din film a Cruellei, Beavan a cautat vestimentatie in „fiecare magazin de epoca din Londra, apoi din New York si apoi din nou din L.A.”, colectand articole pentru ca Stone sa le incerce in diferite combinatii, a povestit aceasta, citata de Entertainment Weekly.

Designerul de costume a creat 47 de tinute complete pentru Emma Stone si de 33 pentru Emma Thompson. Stilul Cruellei urmareste transformarea personajului dintr-o fata neobisnuita cu un simt al stilului neobisnuit de bine dezvoltat pana la o victima a modei care iubeste aparitiile spectaculoase si vrea sa fie pe prima pagina a tuturor ziarelor. Costumele pornesc de la simplitate si un punk adolescentin si evolueaza spre umeri ascutiti si cat mai ridicati, piele rigida, machiaj din ce in ce mai accentuat si o silueta intimidanta si impunatoare. Pe masura ce personajul ei devine mai ambitios, mai puternic si mai malefic, costumele au un aspect mai infricosator.

Citește în continuare