Skip to content

(galerie foto) Matt Damon, Kogonada, Helen Mirren, Jane Birkin, Camille Cottin si Catrinel Menghia pe covorul rosu la Cannes 2021, ziua nr.3

Festivalul de Film de la Cannes 2021 continua cu aparitii ale celor mai mari actori, producatori si regizori de film din intreaga lume. Ziua a treia a evenimentului a marcat lansarea filmului „Stillwater” in afara competitiei dar si proiectii ale filmelor din Selectia Oficiala.

La Cannes, ziua a inceput cu asa numitele „photo call”, o serie de mici sedinte foto in care regizorii si actorii din filmele care vor avea premiera in ziua respectiva sau au fost proiectate cu o seara inainte, se intalnesc cu presa si pozeaza pentru imagini individuale si de grup. 

Jane Birkin si fiica ei, Charlotte Gainsbourg au aparut impreuna pentru a promova „Jane Par Charlotte”, documentarul care o portretizeaza pe faimoasa muza a lui Serge Gainsbourg si a multor designeri cunoscuti.

Pentru filmul „Onoda” in regia lui Arthur Harari care a avut premiera cu o seara inainte, au fost prezenti alaturi de regizor si Ryu Morioka, Nicolas Anthome, Tom Harari, Olivier Marguerit si Andrea Poggio.

Theresa Park, Andrew Goldman, Malea Emma Tjandrawidjaja, Haley Lu Richardson, Jodie Turner-Smith si Paul Mezey si regizorul Kogonada au reprezentat filmul ‘After Yang’ in timp ce Daniel Burman, Elsa Zylberstein, Andrea Arnold, Mounia Meddour si Michael Angelo Covino au reprezentat juriul „Un Certain Regard”.

Pe parcursul zilei au mai fost surprinse Helen Mirren, echipa filmelor „Rehana Maryam Noor” si „Onoda” dar si Sophie Marceau care a lansat „Everything Went Fine” in regia lui Francois Ozon cu o seara inainte.

Marea premiera a zilei cu numarul 3 la Cannes 2021 a fost „Stillwater” in regia lui Tom McCarthy care a fost insotit pe covorul rosu de scenaristii Thomas Bidegain si Noe Debresi de actorii din distributie: Matt Damon, Camille Cottin, Abigail Breslin, Lilou Siauvaud si Moussa Maaskri.

In film, Matt Damon joaca rolul unui unui muncitor din industria petroliera care incearca sa o scape din inchisoare pe fiica lui care a fost inchisa pentru o crima pe care nu a comis-o.

Dintre premierele aflate in competitie, au fost proiectate „Lingui” in regia lui Mahamat Saleh Haroun, Ha’Berech in regia lui Nadav Lapid si „Verdens Verste Menneske” (The worst person in the world) de Joachim Trier.

In cadrul sectiunii Un Certain Regard au avut premiera „After Yang” de Kogonada, „Die Grosse Freiheit” (Great Freedom) de Sebastain Meise si „Un Monde” de Laura Wandel.

Mai jos puteti vedea aparitiile de pe covorul rosu din a treia seara de Cannes 2021.

Citește în continuare