Skip to content

Galerie foto. Cele mai spectaculoase si hilare 50 de palarii purtate la cursele de cai Royal Ascot 2023. Membrii familiei regale au fost prezenti alaturi de Regele Charles si Camilla.

Zilele acestea, intre 20 si 24 iunie, are loc Royal Ascot 2023. Cel mai prestigios eveniment ecvestru din Marea Britanie este important atat prin cursele legendare de cai pursange dar mai ales prin spectacolul palariilor purtate de doamne care capteaza in fiecare an atentia observatorilor. 

Cursele Ascot sunt vizitate anual de peste 600.000 de oameni, se desfasoara pe intreg anul pe un teren imprumutat de la Coroana Regala iar punctul culminant este in luna iunie cand are loc „Royal Meeting”, unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul social al aristocratiei britanice. 

Regele Charles a fost prezent in acest an alaturi de Regina Camilla, fratii lui ─ Printesa Anne si Printul Edward ─ si sotii lor ─ Sophie, Ducesa de Wessex si Ducele de Edinburgh. Alaturi de ei au mai fost si Printesa Beatrice cu sotul ei, Edoardo Mapelli-Mozzi, si Zara Tindall, fiica Printesei Anne, alaturi de sotul ei, Mike Tindall.

In timp ce membrii familiei regale au avut aparitii elegante, in culori pudrate si neutre, restul invitatilor sau s-au intrecut in palarii spectaculoase.

Evenimentul, care impune un dress code mai mult sau mai putin rigid in functie de zona in care se afla fiecare participant, le cere oaspetilor sa poarte palarii, bentite sau un alt tip de decor pentru cap.

In timp ce in zona Incintei Regala, zona rezervata pentru Regele Charles al III-lea si apropiatii sai, stilul trebuie sa fie sobru si sofisticat, fiind dictat prin protocol regal, in alte zone in care are acces publicul larg, doamnele se intrec in palarii spectaculoase, hilare, grandioase si mereu surprinzatoare.

Pentru doamnele din Incinta Regala este obligatorie purtarea unei rochii de zi si a unei palarii cu baza solida de cel putin 10 centimetri in diametru. Palaria, care nu are voie sa fie de tipul „fascinator”, trebuie sa fie purtata pe parcursul intregii zile, mai putin in interiorul restaurantului.

Cursele se afla s-au aflat sub patronajul Reginei Elizabeta inca din 1952 de cand a fost incoronata pe tronul britanic, pana anul trecut la moartea ei. Evenimentul era unul dintre favoritele reginei, o mare pasionata a curselor de cai, fiind printre singurele instante in care isi exprima emotiile in mod vizibil in public.

Va invitam sa descoperiti mai jos cele mai spectaculoase aparitii de la Royal Ascot 2023.

Mai jos veti gasi cele mai neobisnuite palarii purtate la Royal Ascot de-a lungul timpului.

Citește în continuare