Skip to content

George Clooney vrea sa regizeze un film dupa Dulcele Bar, cartea care l-a convins pe Agassi sa lase pe cineva sa-i scrie biografia

George Clooney doreste sa produca si sa regizeze un film dupa cartea lui J.R. Moehringer, Dulcele Bar, o carte biografica extrem de emotionanta despre un pusti care creste in absenta tatalui si invata despre masculinitate de la clientii unui bar unde mergea unchiul sau.

Cartea inspirata de viata lui Moehringer l-a facut pe tenismenul Andrei Agasi sa-l sune pe autor, sa-i marturiseasca cat de mult l-a emotionat si sa-l roage sa lucreze impreuna la biografia sa Open. Astazi “Open” e una dintre cele mai bine vandute carti biografice din lume.

Dulcele Bar va fi adaptata pentru cinema de William Monahan, care a castigat un Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptare pentru “The Departed”.

Moehringer are 55 de ani, este absolvent de Yale si, in ciuda startului sau greu in viata ca fiu abandonat de tata, un DJ celebru de la radio, are o cariera impresionanta in jurnalism. In 2000 a castigat premiul Pulitzer, acum scrie pentru The New York Times si The New Yorker, iar cartile lui sunt traduse in toata lumea.

In Romania au fost traduse si Dulcele Bar, dar si biografia lui Agassi, Open precum si romanul politist Sutton – despre un jurnalist de la New York Times care trebuie sa insoteasca pe parcurusl a 24 de ore un criminal, in ziua sa libera din puscarie.

George Clooney a mai regizat “Confessions of a Dangerous Mind,” “Good Night and Good Luck,” “Leatherheads,” “The Ides of March,” “The Monuments Men” si “Suburbicon” si are in lucru pentru Netflix, un thriller, “Midnight Sky” in care si joaca alaturi de Felicity Jones.

Citește în continuare