Skip to content

Gran Teatre del Liceu din Barcelona a avut primul spectacol dupa izolare. In locul spectatorilor au fost 2292 de flori.

 

In avanpremiera stagiunii 2020-2021, unul dintre cele mai celebre spatii in care se canta opera si concerte de muzica clasica din Barcelona, Teatre del Liceu, a avut luni un spectacol cu un qvartet de coarde, UceLI, iar in locul spectatorilor au fost flori.

2292 de ghivece cu flori inalte au umplut sala in locul audientei care ar fi putut asculta lucrarea Crisantemi a lui Giacomo Puccini. Spectatorii au urmarit insa online din casele lor aceasta reprezentatie, desi in Spania, de duminica au fost ridicate multe dintre interdictiile generate de pandemie.

“Dupa o peroada grea si dureroasa, directorul artistic al operei impreuna cu curatorul Blanca de la Torre doresc sa va ofere o alta perspectiva a intoarcerii la activitatile obisnuite, o perspectiva care ne aduce mai aproape de ceea ce e cel mai important pentru noi la nivel global, intoarcerea la natura”, spun reprezentatii teatrului.

Dupa reprezentatie, plantele, toate in ghivece protejate pentru a nu afecta in niciun fel frumoasa sala a teatrului, au fost donate medicilor si asistentelor medicale din spitalul clinic din Barcelona care in aceasta perioada s-au aflat intr-o lupta continua pentru a salva cat mai multe persoane infectate cu covid 19.

De duminica, cand Spania a redus dintre restrictiile generate de pandemie, teatrele pot sustine spectacole la o capacitate redusa a spectatorilor. De asemenea cinematografele au fost redeschise in Spania, cu un program special de acces si de distantare sociala intre spectatori.

Citește în continuare