Skip to content

Daniel Radcliffe, Rupert Grint si Emma Watson se intorc pe ecrane in Harry Potter. La Hogwarts se va sarbatori 20-a aniversare intr-un program special pe HBO Max.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint si Emma Watson se numara printre absolventii care se intorc pentru Harry Potter 20th Anniversary: ​​Return to Hogwarts, pe HBO Max, de la 1 ianuarie 2022.

Premiera va avea loc pe 1 ianuarie pe HBO Max si difuzata ulterior pe TBS si Cartoon Network in primavara, conform publicatiei Entertainment Weekly, iar retrospectiva speciala va impartasi noi detalii despre productie prin interviuri si conversatii cu distributia.

Pe langa cei trei actori, „Return to Hogwarts” ii va avea si pe regizorul Chris Columbus al „Harry Potter si piatra filosofala”, dar si personajele jucate de Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps. , Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch si Ian Hart.

„Exista magie in aer aici cu aceasta distributie incredibila, deoarece toti se intorc acasa pe platourile originale de la Hogwarts, unde au inceput acum 20 de ani”, spune producatorul executiv de la Hogwarts Casey Patterson, citat de Entartainment Weekly. „Emotia este palpabila in timp ce se pregatesc sa-si duca fanii intr-o calatorie foarte speciala si personala, prin realizarea acestor filme incredibile.”

Seria “Harry Potter” a scriitoarei J.K. Rowling ii are ca protagonisti pe Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) si Emma Watson (Hermione Granger).

Toate cele opt volume ale seriei sunt deja ecranizate. Povestea se desfasoara in cea mai mare parte la Hogwarts, Scoala de Magie, Farmece si Vrajitorii, o scoala pentru tinerii vrajitori si magicieni. Punctul central al povestii il reprezinta conflictul dintre Harry si vrajitorul malefic Lord Voldemort, care i-a ucis pe parintii lui Harry in misiunea sa de a cuceri lumea vrajitoriei.

Joanne Rowling, cunoscuta ca J.K. Rowling este o autoare britanica, autoarea romanelor de fantezie “Harry Potter”, scrise dupa o idee care i-a venit intr-o calatorie cu trenul de la Manchester la Londra in 1990.

Volumele din seria “Harry Potter” au castigat numeroase premii, s-au vandut in mai mult de 500 de milioane de exemplare si au fost ecranizate in 8 filme. Este cea mai bine vanduta autoare din UK, iar in octombrie 2010 a fost numita “Cea mai influenta femeie din Marea Britanie”. De-a lungul timpului a sustinut mai multe organizatii de caritate, printre care “Comic Relief”, “One Parent Families” si “Multiple Sclerosis Society of Great Britain”, iar din 2004 este cofondator al fundatiei de caritate, “Lumos”, alaturi de Emma Nicholson (politician britanic).

Lansata in iulie 2007, ultima carte Harry Potter, „Harry Potter si Talismanele Mortii”, este cea mai repede vanduta carte din toate timpurile, in 11 milioane de copii in prima zi de la lansarea in Regatul Unit si SUA.

De-a lungul unui an, cand Rowling termina de scris ultima carte, si-a permis sa fie filmata pentru un documentar care a rulat in Marea Britanie pe canalul ITV pe 30 decembrie 2007. Intitulata „J. K. Rowling… A Year In The Life”, productia o prezinta pe faimoasa autoare intorcandu-se la casa inchiriata din Edinburgh unde traise si terminase prima carte Harry Potter.

Citește în continuare