Skip to content

Helen Mirren si Mark Strong vor fi protagonistii spectacolului de teatru vedeta in Londra in aceasta toamna, o versiune in engleza a tragediei lui Sofocle, Oedipus

Spectacolul va fi regizat de copilul teribil al teatrului britanic, Robert Icke (33 de ani) care a mai lucrat cu Mark Strong intr-un spectacol de la Teatrul National din Londra, The Red Barn.

De altfel Icke a mai realizat o reactualizare a piesei lui Sofocle in Danemarca, in urma cu  doi ani, regizorul propunandu-si ca scop in teatru sa se intoarca la marile opere ale antichitatii pentru a le prezenta intr-o forma cat mai atractiva si actuala publicului tanar.

Helen Mirren se intoarce dupa 7 ani pe scena londoneza, intr-un spectacol de teatru

Cu premii Oscar, Olivier sau Tony, cu titlul de “Dame Commander” a Imperiului Britanic si cu o stea pe Hollywood Walk of Fame, Mirren este una dintre cele mai apreciate si iubite actrite britanice.

Pentru ca programul sau de lucru in cinematorafie este foarte incarcat (numai in ultimii 3 ani a facut 10 filme si un serial – Chaterine The Great), Mirren ajunge rar sa mai joace in teatrul britanic, cea mai recenta dintre aparitii find in spectacolul lui Peter Morgan “The Audience”, unde a jucat-o pe Regina, in 2013.

In noul spectacol, Mirren va fi Jocasta, mama lui Oedipus care va fi Mark Strong.

Pe Strong publicul larg il stie din filmele “Tinker Tailor Soldier Spy” si “The Imitation Game”, iar britanicii l-au vazut (si premiat cu premiul Olivier) pentru “A View From The Bridge(Young Vic, 2014), spectacol care a mers apoi si in America, pe Broadway.

Deocamdata nu se stiu datele de spectacol pentru Oedipus, e confirmat ca va fi in toamna, iar compania care il produce a creat un site de unde va puteti informa odata ce sunt noi informatii, site de unde puteti cumpara si biletele. (aici)

In vara, tot la Londra o puteti vedea pe Whoopi Goldberg.

Tot la Londra in teatru pot fi vazute si Jessica Chastain si Emilia Clarke

In februarie, Helen Mirren va primi un Urs de Aur onorific la festivalul de film de la Berlin

Editia din acesta an a Festivalului de Film de la Berin o are invitata speciala pe Helen Mirren, iar organizatorii ii aduc un omagiu prin proiectia a 5 dintre cele mai bune filme ale sale ( The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover, UK / France / Netherlands 1989, regizor: Peter Greenaway; The Good Liar, USA 2019, regizor: Bill Condon; The Last Station, Germany / UK / Russia 2009, regizor: Michael Hoffmann; The Long Good Friday, UK 1980, regizor: John Mackenzie; The Queen, UK / France / Italy 2006, regizor: Stephen Frears).

Citește în continuare