Skip to content

Premiera „Henric al IV-lea” in regia lui Vlad Cristache la Teatrul Odeon. Marius Stanescu e Henric al IV-lea, rol jucat de-a lungul anilor de George Constantin, Adrian Pintea sau Marcel Iures

Teatrul Odeon pune in scena spectacolul „Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, traducerea Ion Frunzetti, regia Vlad Cristache, un spectacol care oscileaza intre iluzie si realitate, intre joc si adevar, intre nebunie si luciditate, intre masca si anti-masca.

Din distributie fac parte Marius Stanescu, Elvira Deatcu, Dan Badarau, Ionel Mihailescu, Ioana Bugarin, Eduard Trifa, Gabriel Pintilei, Ionut Kivu, Relu Poalelungi, Ioan Batinaș si Cezar Antal, care a creat muzica originala si interpreteaza live.

Povestea pusa in scena cu premiera pe 22 mai si reprezentatii pe 23, 28 si 29 mai este despre un tanar costumat in Henric al IV-lea in timpul unei partide de calarie, care sufera un accident in urma caruia ramane cu ideea fixa ca el este realmente Henric al IV-lea, imparatul german din evul mediu. Timp de 20 de ani, cei din anturajul lui, ii intretin aceasta iluzie, insa o intalnire neasteptata ii dezvaluie acestuia o revelatie.

Scrisa in 1921, piesa a avut premiera in Romania in 1926, in regia lui Victor Ion Popa, la Teatrul National din Cernauti. Spectacolul a mai fost montat de Lucian Giurchescu (cu George Constantin), Dominic Dembinski (cu Adrian Pintea), Liviu Ciulei (cu Marcel Iures), Victor Ioan Frunza (cu Attila Balasz).

Teatrul Odeon continua seria de premiere cu spectacolele „Julieta fara Romeo”, „Cabaret” si „Caractere”.

Dorina Lazar, managerul Teatrului Odeon, a povestit ca urmeaza o serie de premiere: „O alta premiera, programata la inceputul lunii iunie, la Sala Studio este „Julieta fara Romeo” de Bogdan Theodor Olteanu si Alex Mircioi, regia Bogdan Theodor Olteanu. Cel mai asteptat proiect al trupei noastre, „Cabaret”, regia, coregrafia, costumele Razvan Mazilu, cu Ioana Marcoiu, Mihai Smarandache si Silvian Valcu in rolurile principale va fi reluat in curand.

Anuntam, de asemenea un spectacol semnat de Alexandru Dabija, dupa textele scriitorului si publicistului Alexandru Monciu-Sudinski, vechi prieten la teatrului nostru si a carei scriere, „Caractere”, s-a mai aflat pe scena noastra acum 40 de ani.

Regizorul Dragos Galgotiu pregateste o surpriza pentru Craciun si desigur avem proiecte frumoase si pentru prima parte a anului care vine. Salutam redeschiderea salilor de spectacole si revenirea la bunele preocupari”, a mentionat aceasta.

Biletele pentru spectacolele la Teatrul Odeon se pot cumpara de aici. In acest moment, reprezentatiile se joaca la 50% din capacitatea salii.

Citește în continuare