Skip to content

Interviu Miruna Berescu, director IFF ANONIMUL – experienta detaliata a spectatorilor in noile conditii. Festivalul Anonimul are loc intre 12-16 august, la Sfântu Gheorghe, Delta Dunarii

ANONIMUL IIFF va avea loc anul acesta intre 12 – 16 august, la Sfântu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Având in vedere masurile de restrictie, siguranta si preventie adoptate de autoritati in aceasta primavara, cea de-a 17-a editie a ANONIMUL se va desfasura in exclusivitate in aer liber, cu un numar maxim de 400 de participanti la fiecare proiectie.

 Accesul la proiectii este gratuit si se va face doar in baza rezervarilor electronice (bilete cu valoare 0), disponibile pe eventbook.ro, incepând cu 11 august.

Programul ANONIMUL 2020 cuprinde doua competitii de scurtmetraje, românesti si internationale, precum si proiectii de film de lungmetraj, urmate de intâlniri si dialoguri intre cineasti si public.

Directorul Festivalului Anonimul, Miruna Berescu, a raspuns la intrebarilor urban.ro care urmaresc pas cu pas experienta unui spectator in noile conditii.

Ce s-a schimbat la accesul spectatorilor de la Tulcea pana la Sfantu Gheorghe?

Nu se schimba nimic aici. Ei vor avea aceleasi cai de acces adica Navrom si alte barci pe care si le pot inchiria privat. De anul trecut Navrom are si optiunea de achizie bilete online – https://www.navromdelta.ro/en/home/

Cazarea e prin camping, la fel ca anii trecuti, prin rezervari directe la Green Village.

Cei care vor sa stea in Camping trebuie sa-si faca rezervare direct la gazdele noastre, nu tine de noi organizatorii festivalului, locurile disponibile si procedurile de rezervare, iar cei care vor sa stea in sat procedeaza la fel ca si pana acum. Evident cu respectarea masurilor pe care le impun, in cazul cazarii la Green Village, cei de acolo.

Daca in zona de la ecranul in aer liber – camping, restaurant, toti cei care opteaza sa locuiasca acolo, sunt mai multi de 400 pe seara cat e limita pe care ati pus-o, cum procedati?

Nu vor fi, pentru ca noi vom face un spatiu de eveniment, imprejmuit si delimitat de restaurant si casute & corturi, spatiu unde se vor aplica regulile de desfasurare evenimente in spatiu liber.

Pentru cei care au mai fost, pot spune ca acest spatiu delimitat vine de la ecran, cu laterale, pana la cabina de proiectie. Tot ce este in spate, tine de zona mancare bautura care se organizeaza, in conformitate cu regulile, dar sub jurisdictie proprie si in grija celor de la Green Vilage.

Ce trebuie sa respecte spectatorul care vine la proiectie, fie de la cort, fie din sat.

In primul rand trebuie sa-si faca rezervare de bilet pentru proiectia respectiva, In prima faza trebuie sa puna si ce grup au, pe eventbook unde se vor face rezervarile de bilete – daca e singur, doi, familie mai mare. In timpul zilei, ajunsi la Anonimul vor putea sa mearga la cortul nostru si sa-si transforme rezervarea direct in bilet pe hartie. Accesul e gratuit, dar sunt obligatorii aceste rezervari.

Pentru prima zi de festival, pentru ca ne gandm ca multi oameni vor fi pe drum, rezervarile de locuri pentru proiectii se vor deschide cu o zi inainte, pe 11 august, pentru restul zilelor, rezervarile se vor putea face incepand cu fiecare dimineata a zilei de proiectie, de fiecare data doar in ziua in care ruleaza filmul.

Ca procedura de intrare la o proiectie avem asa. Daca noi incepem la ora 9, toata lumea care are bilet la acest film trebuie sa vina de la 8 si jumatate; cu 10 de minute inainte de film isi va pierde valabilitatea orice bilet care nu a fost scanat de echipa noastra de la intrare. Apoi li se ia temperatura, se verifica masca si li se da dezinfectant.

Noi nu punem la dispozitie masti, spectatorii sunt obligati sa aiba masti la verificarea de la intrare. Fiecare spectator este indrumat unde va sta si nu va trebui sa-si schimbe locul in zona delimitata.

Dupa ce se termina filmul, evacuarea se va face pe o alta parte decat pe unde s-a intrat, spatiul va fi dezinfectat si se reia procedura pentru urmatorul film: cine are bilete, trece pe la scanarea lor, verificare temperatura, dezinfectare etc.

Intre filme va fi o pauza pentru respectarea proceduriilor, in fiecare seara vor fi maximum 4 sesiuni de proiectie, depinde de durata filmelor.

Va mai fi concert in prima seara?

Nu vor mai fi concertele cum erau obisnuiti spectatorii Anonimul dar incercam o varianta muzicala care, fie sa faca mai agreabila pauza dintre proiectii, fie sa fie in debutul serii; oricum ar fi, vor fi concerte pe care spectatorii le vor asculta de pe scaun, pe locul pe care l-au primit la intrare.

Va fi gala cu premii?

Da, pentru ca vor fi premiile pentru scurt metraj romanesc si pentru international, premiul Bose Pastina.

Programul festivalului va fi comunicat pe parcursul saptamanilor viitoare pe http://www.festival-anonimul.ro/

Citește în continuare