Skip to content

O noua carte scrisa de J.K. Rowling, “The Christmas Pig”, va fi publicata anul acesta, in octombrie

Cartea “The Christmas Pig” va ajunge prima data la cititori pe 12 octombrie. Este povestea unui baietel pe nume Jack si a jucariei sale preferate, Dur Pig, care dispare brusc.

“Ajunul Craciunului este noaptea miracolelor, noaptea cand toate lucrurile capata viata, chiar si jucariile”. Iar cea mai noua jucarie a lui Jack, The Christmas Pig, cel care l-a inlocuit pe Dur Pig, are un plan maret: impreuna vor pleca intr-o calatorie magica, pentru a-l gasi si a-l salva pe cel mai bun prieten al lui Jack”, anunta reprezentantii Scholastic, compania care va publica noua carte a autoarei J.K. Rowling.

Cartea va fi ilustrata de Jim Field.

Joanne Rowling, cunoscuta ca J.K. Rowling este o autoare britanica, cunoscuta pentru scrierea romanelor de fantezie “Harry Potter”, scrise dupa o idee care i-a venit intr-o calatorie cu trenul de la Manchester la Londra in 1990

Volumele din seria “Harry Potter” au castigat numeroase premii, s-au vandut in mai mult de 500 de milioane de exemplare si au fost ecranizate in 8 filme.

J.K. Rowling este cea mai bine vanduta autoare din UK, iar in octombrie 2010 a fost numita “Cea mai influenta femeie din Marea Britanie”.

De-a lungul timpului a sustinut mai multe organizatii de caritate, printre care “Comic Relief”, “One Parent Families” si “Multiple Sclerosis Society of Great Britain”, iar din 2004 este cofondator al fundatiei de caritate, “Lumos”, alaturi de Emma Nicholson (politician britanic).

Cea nai recenta carte scrisa de J.K. Rowling este “Ickabog”. Poate fi gasita si in limba romana, la editura Arthur.

“Ickabog” a fost scrisa in urma cu cu 10 ani ca poveste de citit inainte de culcare pentru copiii autoarei. Rowling a hotarat sa publice povestea preferata familiei sale intr-un moment in care parintii erau carantinati in case cu copiii, ca o distractie pentru acestia. Ea este gandita ca o o poveste de citit cu voce tare, pentru copiii cu varste intre 7 si 9 ani, insa poate fi ascultata de intreaga familie.

J.K. Rowling a anuntat anul trecut ca va dona drepturile de autor rezultate din vanzarea cartii „Ickabog” catre proiecte de ajutorare a grupurilor afectate in mod special de pandemie.

“Dupa ultimul volum din Harry Potter, am vrut sa iau o pauza si sa nu mai public o vreme, iar aceasta pauza a durat cinci ani. Intre timp am scris Moarte subita, iar Robert Galbraith a scris Chemarea cucului. Dupa o perioada de bajbaiala (…), am hotarat ca o bucata de vreme sa nu mai scriu carti pentru copii. In momentul acela prima versiune a povestii Ickabog a ajuns in pod, unde a ramas pret de aproape zece ani. Cu timpul am inceput sa ma gandesc ca Ickabog le apartinea celor doi copii mai mici ai mei, pentru ca lor le-o citisem seara de seara cand erau mici, iar aceasta a fost intotdeauna o amintire fericita in familia noastra„, spune autoarea.

In carte pot fi vazute desene realizate de copii din mai multe tari, castigatorii unui concurs lansat anul trecut de autoare. Ea a invitat pe tinerii artisti in devenire sa ilustreze aceasta poveste in 2020, cand capitolele au fost publicate online.

Copiii au putut astfel sa se inspire multimea de personaje si de intamplari.

Desenele castigatoare pot fi vazute aici

Citește în continuare