Skip to content

Jake Gyllenhaal a lansat ieri o carte pentru copii prin care ii sarbatoreste pe unchii si matusile din lume, The Secret Society of Aunts and Uncles. Cartea este scrisa impreuna cu actrita Greta Caruso, o prietena din copilarie

 Ieri Jake Gyllenhaal  a lansat o carte ilustrata pentru copii, The Secret Society of Aunts and Uncles.

Cartea pentru copii, pe care starul de 41 de ani a scris-o impreuna cu prietena sa din copilarie, actrita Greta Caruso, ii urmareste pe Leo, in varsta de 10 ani, pe unchiul sau Mo si „o societate secreta hotarata sa le faca relatia sa infloreasca”, se arata intr-un comunicat al editurii despre viitoarea carte.

Cartea are ilustratii ale ilustratorului Dan Santat (The Adventures of Beekle), castigator al medaliei Caldecott.

Societatea secreta a matusilor si unchilor este „o aventura nebuna si magica in inima a ceea ce inseamna sa ai o matusa sau un unchi – cum invatam sa ne tinem aproape unii de altii si cum gasim dragostea in cele mai simple lucruri spune sinopsisul cartii.

 „Nu lipsesc cartile pentru copii despre relatiile lor cu parintii, bunicii, fratii, fratii, prietenii, camioanele de pompieri din cartier, pisicile distante si cainii loiali… dar cum ramane cu matusile si unchii? In calitate de nepot de-o viata si unchi experimentat, am vrut sa scriu o carte care sa puna in lumina relatia singulara dintre o matusa sau unchi si nepotul sau nepoata lor – si mestesugul necunoscut (dar esential!) al Auntistriei si Uncleologiei”, a povestit Gyllenhaal.

Actorul nominalizat la Oscar spune ca matusile si unchii „au o perspectiva unica” in legaturile lor cu nepotii si nepoatele care, in opinia sa, este „mai putin recunoscuta” decat cea a relatiei parinte-copil.”Parintii pot fi adesea orbiti de dragostea absoluta a parintilor si stabilesc reguli care uneori stau in calea distractiei”, spune Gyllenhaal. „Genul de distractie pe care unchii si matusile o pot aduce, impreuna cu un loc sigur si iubitor in care sa fii tu insuti”.

Intrebat despre colaborarea cu Caruso, la acest proiect, Gyllenhaal a povestit ca ideea a pornit de la o conversatie pe care el si Caruso au avut-o „despre influenta extrem de pozitiva pe care unchii si matusile noastre au avut-o asupra noastra in copilarie” si o citeaza pe matusa lui Caruso, Nancy, ca sursa directa de inspiratie.

„Ca proaspata mama, sunt nerabdatoare ca copilul meu – si toti copiii – sa-si aminteasca faptul ca ar trebui sa se uite la matusile si unchii lor pentru un tip special de dragoste si onestitate, si ce mod mai bun de a face asta decat o aventura in Societatea secreta pentru matusi si unchi?”.  a scris Caruso intr-o declaratie.

Societatea secreta a matusilor si unchilor e disponibila de ieri si poate fi comandata online in toate marile librarii online.

Citește în continuare