Skip to content

Regizorul suedez Jonas Akerlund va filma o productie biografica despre managerul trupei Beatles, Brian Epstein

Jonas Akerlund, premiat la Grammy, care a lucrat cu Paul McCartney la cateva dintre videoclipurile acestuia, urmeaza sa regizeze un film  intitulat „Midas Man”,  despre Brian Epstein, managerul si impresarul vizionar care a revolutionat industria muzicala prin descoperirea unor staruri precum Beatles si Gerry and the Pacemakers.

Filmul spune povestea managerului cu un talent extraordinar in descoperirea celor care aveau potential sa devina vedete si, de asemenea, cu un simt instinctiv pentru piesele care vor fi hituri internationale.

Epstein a semnat un contract cu The Beatles, cea mai mare trupa din toate timpurile, in 1961. Paul McCartney se referea la el drept „al cincilea Beatle”.

De asemenea, Brian Epstein a lucrat si cu alti artisti muzicali printre care Gerry and the Pacemakers si Cilla Black, si a promovat mai multi muzicieni precum Jimi Hendrix, The Who, Cream si Pink Floyd.

Impactul lui Epstein asupra muzicii si culturii rasuna pana in prezent, iar realizarile sale sunt extraordinare avand in vedere ca a murit de tanar, la doar 32 de ani, in urma unei supradoze de barbiturice.

Producatorul filmului, Trevor Beattie, a declarat pentru The Guardian ca Epstein este unul dintre cei mai extraordinari barbati ai secolului XX. Povestea lui nu a fost spusa corect. Era homosexual intr-o perioada in care homosexualitatea era ilegala si a trait o viata secreta. Chiar daca a luat cateva decizii riscante in gestionarea afacerii sale, nu se compara cu ceea ce Brian trebuia sa traiasca in fiecare zi.

Epstein i-a cunoscut pe membrii trupei Beatles pentru prima data in noiembrie 1961, cand avea doar 25 de ani, si s-a stins din viata in luna august 1967. Este o poveste tragica, dar in acelasi timp un triumf al vietii, deoarece, in acesti cativa ani, a schimbat cultura populara pentru totdeauna.

„Midas Man” va fi filmat in Londra, Liverpool si Statele Unite si este programat pentru lansare in 2021. Vanzarile la nivel mondial vor fi gestionate de Mister Smith Entertainment.

Scenariul original a fost scris de Brigit Grant si Jonathan Wakeham, iar directorul de casting este Dan Hubbard.

Filmul este produs in asociere cu Er Dong Pictures, care il va distribui si in China.

Akerlund a regizat cateva lungmetraje, printre care adaptarea romanului „Polar” pentru Netflix, cu Mads Mikkelsen si Vanessa Hudgens, si productia „Lords of Chaos”, cu Emory Cohen si Rory Culkin, care a avut premiera la Sundance Film Festival.

De asemenea, a regizat videoclipuri muzicale pentru Lady Gaga, U2, The Rolling Stones, Beyoncé, Pink, Jennifer Lopez, Metallica, Ozzy Osbourne, Duran Duran, Robbie Williams, Christina Aguilera, Smashing Pumpkins, Lenny Kravitz si Maroon 5.

Printre videoclipurile muzicale de succes realizate de Akerlund sunt „The Confessions Tour” si „Ray of Light” ale Madonnei, dar si filmul compus din 12 cantece de Paul McCartney, intitulat „Live Kisses”, castigator la premiile Grammy.

Unele dintre cele mai importante nume din lumea muzicala britanica, precum Depeche Mode, The Rolling Stone si Paul McCartney, au lansat un mesaj de salvare a industriei de concerte, care este amenintata din cauza pandemiei.

1.500 de artisti muzicali si vedete din Marea Britanie au cerut guvernului, printr-o scrisoare deschisa adresata Ministrului Culturii, Oliver Dowden, sa ia masuri urgente. Printre cele semnalate, acestia doresc un plan de sustinere si un calendar pentru redeschiderea salilor de concert, pentru a sustine aceasta industrie pana vor putea urca din nou pe scena.

Dua Lipa, Rita Ora, Coldplay, Eric Clapton, Annie Lennox, Sam Smith, Rod Stewart, Florence + The Machine si Depeche Mode se numara printre cei care au semnat petitia. 

Acestia considera ca, daca nu va exista sustinere financiara pentru industria concertelor, un sector britanic de succes din toate punctele de vedere, social, cultural si economic, viitorul va fi unul foarte incert pentru sutele de mii de oameni care au o legatura directa cu acest doemniu.

Citește în continuare