Skip to content

Jonathan Bailey (Bridgerton) si Taron Egerton (Rocket Man) joaca un cuplu gay in COCK, un spectacol de teatru care va avea premiera in Londra zilele viitoare.

Jonathan Bailey si Taron Egerton, doi dintre actorii britanici aflati in continua ascensiune in ultimii ani, joaca un cuplu gay intr-un nou spectacol de teatru care va avea premiera zilele viitoare.

Intitulat sugestiv COCK, spectacolul urmareste un cuplu gay a carui relatie trece printr-un impas in momentul in care unul dintre barbati isi pune la indoiala sexualitate cand o intalneste pe femeie visurilor sale. 

COCK a fost montat pentru prima data in 2009 la Royal Court Theatre si a castigat un trofeu Olivier. Noua productie marcheaza premiera in West End a piesei, in prima stagiune va fi jucat pana pe 4 iunie 2022 la Ambassador’s Theatre.

Din distributie mai fac parte si Jade Anouka – in rolul femeii de care se indragosteste unul dintre cei doi barbati dar si Phil Daniels. Spectacolul este regizat de Marianne Elliott, castigatoare a 3 trofee Olivier si 3 Tony pentru „War Horse”, „Angels in America” si „The Curious Incident of the Dog in the Night-Time”.

Bailey si Elliott au mai lucrat impreuna la „Company” pe West End in 2018, montare care a primit 9 nominalizari la premiile Olivier si i-a adus lui Bailey un trofeu Olivier in 2019.

Textul a fost scris de Mike Bartlett si s-a dovedit deja a fi un hit in montarea din 2009 care i-a avut in rolurile principale pe Ben Whishaw si Andrew Scott. La randul lor, Whishaw si Scott erau 2 actori britanici emergenti care urmau sa aiba mare succes in Hollywood iar pentru Bailey si Egerton, este de asteptat ca acest spectacol sa le puna in evidenta talentul actoricesc.

Bailey a declarat intr-un interviu ca simte nevoia sa revina sa joace in teatru dupa fiecare rol in film sau serial pentru ca sistemul din teatru il ajuta sa se recalibreze si sa ramana echilibrat.

Spectacolul COCK este o comedie si va fi montat ca atare, Egerton a declarat ca scopul este sa ii faca pe oameni sa rada cat mai mult pentru ca este mare nevoie de un moment de relaxare si destindere. In acelasi timp, Bailey a spus ca este esentiala si discutia despre cum oamenii isi eticheteaza sexualitatea intr-un mod limitativ deoarece personajul principal al piesei descopera ca este mai mult decat gay si ca acest tip de etichete sunt inutile.

In cazul lui Bailey, actorul a vorbit deschis despre viata lui privata si despre faptul ca este homosexual in timp ce Egerton se identifica drept heterosexual insa a mai jucat anterior rolul unui personaj gay in „Rocket Man”, filmul care l-a propulsat in Hollywood. Rolul superstarului Elton John i-a adus un Glob de Aur si 2 nominalizari la BAFTA.

Taron Egerton in Rocket Man
Jonathan Bailey in Brigderton

Pentru Egerton, COCK este debutul pe West End-ul londonez in timp ce Bailey are peste 15 spectacole de teatru la activ. Intre timp, Bailey se pregateste si de lansarea celui de-al doilea sezon al fenomenului „Bridgerton” in care are rolul principal.

Similar cu povestea din COCK, personajul lui Jonathan Bailey din „Bridgerton”, Vicontele Anthony Bridgerton, se va regasi la randul lui intr-un triunghi amoros insa va fi vorba de 2 femei, nu de un barbat si o femeie. Mai exact, Lord Anthony va fi implicat amoros cu surorile Kate si Edwina Sharma, jucata de Simone Ashley si Charithra Chandran. Intr-un interviu acordat publicatiei Entertainment Weekly, Bailey a descris personajele ca fiind „foarte calculate in comportament si purtandu-se ca animalele unele cu altele”.

Intr-un interviu acordat editiei britanice a revistei Vogue, actorul a declarat despre noul sezon ca „va fi un spectacol campy, de plus al universului Bridgerton care va deveni din ce in ce mai pronuntat in cel mai bun mod cu putinta. Este o nebunie si este genial. Veti vedea multe personaje noi care vor fi introduse in acest sezon si nu este doar despre viata lui Anthony. Universul robust pe care l-au creat Shonda Rhimes si Chris Van Dusen va fi extins si va impinge limitele intr-un mod care este oarecum subversiv. Veti vedea multe lucruri care o sa va placa.”

Mai multe despre noul sezon Bridgerton puteti afla mai jos.

Citește în continuare