Skip to content

(video) Pe MAX puteti urmari „Gaga Chromatica Ball”, inregistrarea celui mai mare concert sustinut de Lady Gaga in ultimii ani. Artista se pregateste de lansarea Joker 2 cu Joaquin Phoenix.

In weekend, pe platforma Max, fosta HBO Max, s-a lansat “Gaga Chromatica Ball”, o inregistrare spectaculoasa din turnul omonim sustinut de Lady Gaga in urma cu doi ani.

Produs, regizat si creat de Gaga, concertul a fost filmat pe stadionul Dodger din Los Angeles unde artista a pus in scena un show cu o estetica brutalista in fata unei multimi de 52.000 de persoane.

Concertul include interpretari ale celor mai cunoscute piese lansate pana acum: „Stupid Love”, „Bad Romance”, „Just Dance”, „Poker Face”, “Shallow” si „Rain On Me”.

Filmul include atat momente grandioase cu zeci de dansatori, coregrafii in sincron perfect si efecte pirotehnice impresionante dar si momente intime in care Gaga canta la pian si vorbeste cu fanii ei despre subiecte sensibile in societatea americana.

Chromatica Ball este al saptelea turneu mondial al lui Lady Gaga, conceptul de “ball” fiind utilizat de la primul turneu, The Fame Ball, desfasurat 2009. Include toate elementele care definesc un show Gaga: schimbari de costume (cu sapte tinute create de Alexander McQueen si Gareth Pugh), o scenografie foarte dramatica, opusa fata de tot ce a prezentat anterior, momente aflate la limita dintre horror si moda dar si bucuria de a fredona melodii arhicunoscute alaturi de un popstar care a redefinit cultura de masa in ultimii 15 ani.

Diferenta fata de alte turnee ale artistei — dintre care unul a ajuns si in Romania, Born This Way Ball in 2012 — este ca a fost conceput special pentru stadioane, fiind primul show Gaga gandit de la bun inceput pentru arene cu capacitatea de minim 30.000 de locuri.

Turneul promoveaza albumul “Chromatica” lansat in anul pandemic 2020, initial fiind planuite numai sase concerte. Intarziat vreme de doi ani din cauza restrictiilor impuse de OMS, turneul a fost extins la 20 de prestatii cu bilete vandute pana la epuizare — in total, 834.000 de bilete. La final, a avut incasari de 112,4 milioane de dolari, showul de pe stadionul Dodger din Los Angeles avand cea mai mare audienta.

Este cel mai intunecat si contrastant concert al lui Lady Gaga de pana acum. Daca in trecut opta pentru culori vii si decoruri cu aspect artificial, Chromatica Ball mizeaza pe o directie vizuala mai minimalista, cu o estetica bazata pe texturi industriale.

La inceputul concertului, Lady Gaga apare ca o figura monolitica, insotita de o flota de dansatori imbracati in mod similar, intr-o monocromie cenusie si o scenografie sumbra. Showul este impartit in patru acte si mizeaza pe intersectia intre materialele specifice esteticii brutaliste — cu textura de ciment, piatra si metal — si ecranele video cu proiectii futuriste si montaje dinamice.

Unul dintre momentele cheie este aparitia pianului incadrat intr-un copac, cu radacini sculptate in 3D, tuburi de aerisire si bucati ciudate de metal. Pianul este asezat pe o scena separata de restul showului iar Gaga canta pe un scaun care pare realizat din oase umane.

Showul include si cateva mesaje cu tema politica, de la activismul impotriva violentei cu arme la sustinerea legislatiei pro-avort. Este o productie monumentala care consolideaza reputatia lui Gaga drept unul dintre cei mai talentate artiste din muzica pop.

Lansata la doi ani de la turneul Chromatica, inregistrarea concertului o readuce pe Gaga in atentia publicului inainte de premiera unuia dintre cele mai asteptate filme ale anului: Joker 2.

Cariera ei muzicala include un Oscar, 13 premii Grammy si peste 87 de milioane de albume vandute. Nu s-a bucurat de acelasi succes in actorie — cu filmele A Star Is Born si House of Gucci — insa acest lucru nu o opreste sa-si continue visul de a obtine candva un Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal.

In toamna acestui an, Lady Gaga revine pe marile ecran in rolul lui Harley Quinn in Joker: Folie à Deux, in regia lui Todd Phillips. In timp ce rolul Jokerului va fi jucat in continuare de Joaquin Phoenix, care a obtinut un Oscar pentru prestatia din primul film, Gaga preia rolul psihiatrei nebune de la Margot Robbie care a jucat-o pe Harley Quinn in Suicide Squad (2016), Birds of Prey (2020) si The Suicide Squad (2021). Robbie si-a exprimat bucuria ca personajul Harley Quinn va continua sa existe.

Despre scenariu se stie ca Jokerul se afla internat in Azilul Arkham. Acolo o intalneste pe Dr. Harleen Quinzel (Harley Quinn), o psihiatra care se indragosteste de el. Alaturi de Phoenix si Gaga vor mai juca si Zazie Beetz care revine in rolul lui Sophie Dumond (a jucat acelasi rol si in primul film), Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland si actorul britanic Harry Lawtey intr-un rol care a fost descris drept „major si important”.

Warner Bros. va lansa „Joker: Folie à Deux” in cinematografe pe 9 octombrie 2024. Mai jos gasiti mai multe imagini de la filmari.

Citește în continuare