Skip to content

Lana Del Rey si Billie Eilish vor lansa albume noi, inregistrate in pandemie.

In timp ce restul lumii se uita la partile negative ale pandemiei actuale, unii artisti sunt recunoscatori pentru perioada de liniste pe care au avut-o pentru a crea liberi, fara presiunea timpului. Este cazul atat al lui Billie Eilish care a declarat „nu as fi facut un album la fel de bun dacar nu era Covid-19, asa ca ii multumesc” si Lana Del Rey care lanseaza al doilea material in decursul a patru luni.

In cazul lui Eilish si Del Rey, vara trecuta ar fi fost dedicata strict aparitiilor live in festivaluri. Timpul liber le-a permis sa petreaca timp in studio si sa creeze o multime de melodii noi.

Noul album Lana Del Rey se numeste „Blue Bannisters”, va fi lansat pe 4 iulie si are o coperta realizata cu camera telefonului mobil.

Momentan, Del Rey nu a oferit alte detalii despre noul album cu exceptia numelui, zilei lansarii: 4 iulie, Ziua Nationala a Statelor Unite ale Americii si un trailer pentru noul videoclip – „Blue Bannisters” pe care il puteti urmari mai jos.

Conform stilului vizual si al muzicii, albumul pare sa fie o continuare a materialul „Chemtrailes Over The Country Club” lansat in luna martie. Cantareata anuntase anterior cantecul „Rock Candy Sweet” cu data lansarii pentru 1 iunie, multi fani au presupus ca este vorba despre un album cu acelasi nume. O data cu anuntul materialului „Blue Banisters”, fanii si presa se intreaba daca albumul a fost redenumit sau „Rock Candy Sweet” este doar una dintre noile melodii. Asa cum a obisnuit inca de la inceput, Del Rey este un artist neobisnuit care comunica intr-un mod evaziv atat cu fanii dar si cu presa, lasand mereu loc de interpretari.

Desi albumul “Chemtrails Over the Country Club” a primit recenzii favorabile, vanzarile au fost destul de scazute comparativ cu celelalte materiale lansate de Del Rey. Dupa cinci saptamani de la lansare, a vandut 153,400 de exemplare, suma care include si streaming-ul.

Intr-o abordare impresionanta, „Blue Banisters” va fi al treilea album lansat de Lana Del Rey in decursul a 12 luni, primul fiind „Violet Bent Backwards Over The Grass” aparut in luna iulie a anului trecut. In trecut, marii artisti din Hollywood asteptau cel putin 1-2 ani intre lansari. billi

Dupa ce si-a schimbat faimosul par verde in blond si a postat online un scurt video in care se intoarce spre camera pentru a marca revenirea cu noul album, Billie Eilish a anuntat lansarea materialului „Happier Than Ever” pentru 30 iulie.

Eilish a declarat ca este albumul preferat din tot ce a creat pana acum si ca nu ar fi fost posibil daca pandemia nu ar fi tinut-o in casa atat de mult. Lansarea va fi precedata de single-ul si videoclipul „Your Power” care va aparea in decursul zilei de astazi, un trailer al acestuia il puteti viziona mai jos.

Conform listei noilor melodii de pe „Happier Than Ever” si a copertii in care artista apare plangand sub forma unei „Pieta”, albumul pare o abordare sarcastica a ultimului an in care toata lumea s-a simtit nefericita din cauza regulilor impuse de pandemie. Albumul a fost compus in intregime in perioada pandemiei de catre Eilish si fratele ei, Finneas. Impreuna au compus si materialul de debut “When We All Fall Asleep Where Do We Go” care a castigat 6 trofee Grammy. La 17 ani, a devenit cea mai tanara artista din istorie care primeste trofeul pentru „”Cel mai bun album al anului”.

Eilish, care a declarat ca sufera de sindromul Tourette, de depresie si sinestezie, si-a exprimat onest starile emotionale in versurile ei, lucru care a ajutat-o sa se conecteze cu un numar urias de adolescenti din intreaga lume. 

Noul album va include si cele mai recente single-uri lansate: „My Future” si „Therefor I Am” dar nu si colaborarea cu Rosalia pentru „Los Vas a Olvidar” si nici coloana sonora a noului film James Bond pe care Eilish a compus-o si inregistrat-o, devenind cel mai tanar artist asociat cu franciza Bond.

Citește în continuare