Skip to content

LAND, lungmetrajul de debut în regie pentru Robin Wright, in premiera absoluta pentru Romania la Festivalul Anonimul. Cand a fost in Romania, Robin Wright a ajutat la strangerea de fonduri pentru viitorul spital de oncologie pediatrica

LAND, lungmetrajul de debut în regie pentru Robin Wright se va vedea pentru prima oara in Romania in deschiderea editiei de anul acesta a Festivalului de Film Anonimul.

 LAND spune povestea impresionanta a unei femei care se izoleaza în  salbaticie pentru a-si reveni în urma unei groaznice tragedii. Rolul principal este interpretat de Robin Wright. In distributia LAND mai unt Demián Bichir si Kim Dickens.

“Filmul este despre rezilienta umana, despre dezvoltarea spirituala si umana, despre cum putem sa gasim o noua speranta si sa dam un nou sens credintei. Iar asta, în general, se întâmpla cu ajutorul altor oameni,” spune Robin Wright.

Dupa roluri de lunga durata in soap opera americane, Robin Wright a ajuns in atentia publicului larg in 2009 odata cu filmul „Vietile secrete ale Pippei Lee”, regizat de Rebecca Miller o doamna cu un pedigree aparte la Hollywood. Face filme de nisa, de arta, dar cu distributii impresionant de populare. In „Vietile secrete ale Pippei Lee” au mai  jucat Alan Arkin, Winona Ryder, Monica Bellucci, Blake Lively, Keanu Reeves, Julianne Moore si Maria Bello.

Publicul larg a apreciat-o la nivel global pe Robin Wright odata cu serialul HOUSE OF CARDS, unde o interpreteaza pe Claire Underwood, rol pentru care a câstigat un Golden Globe în 2014 si a fost nominalizata de alte doua ori, în 2015 si 2016.

Robin Wright a regizat de-a lungul timpului 10 episoade din acest serial, dar si un episod din serialul Orzak.

Robin Wright a fost in urma cu 2 ani in Romania la o conferinta despre industria publicitatii, actrita a participat si la strangerea de fonduri pentru spitalul de oncologie pediatrica din Bucuresti, proiectul Asociatiei Daruieste Viata, semnand doua tricouri care au fost scoase la licitatie pentru finantarea constructiei.

Wright (52 de ani) e unul dintre exemplele frumoase din Hollywood care a trecut de la un chip frumos in seriale, la o femeie puternica in filme cu mare sucess la box office (Wonder Woman), membru in jurii de prestigiu  (a fost membru in juriul de la Cannes in 2009 ) si producator si regizor al filmelor cu care vrea sa iasa din rand intre atatea productii pop corn.

Filmul pe care l-a regizat, Land, care a avut premiera la Sundance, poate fi vazut la Anonimul, festival care in acest an are loc intre 9 si 15 august.

Citește în continuare