Skip to content

Ca sa ajute copiii, LEGO lanseaza un model care explica tehnologia si experienta la un RMN. Seturile sunt create pentru a fi donate exclusiv spitalelor

Pentru copiii care s-ar putea sa nu inteleaga pe deplin de ce se afla intr-un spital sau ce se intâmpla in jurul lor, frica si disconfortul pot fi amplificate de multe ori. In plus, experienta unor investigatii la RMN poate sa fie stresanta si traumatizanta.

In speranta de a atenua anxietatea copiilor in spital, faimosii producatori de jucarii au proiectat modele de scannere RMN realizate din LEGO, care ii vor ajuta pe copii sa inteleaga mai bine procesul si ii vor linisti in privinta sigurantei acestuia.

Scanerele sunt proiectate inclusiv pentru a fi deschise pentru a-i invata pe copii cum functioneaza masinile in detaliu. Si mai inspirat este faptul ca seturile nu sunt disponibile pentru a fi cumparate de public, ci sunt donate exclusiv spitalelor. Deocamdata de donatii beneficiaza spitalele din Anglia, dar fiecare reprezentanta LEGO locala va putea face comenzi speciale pentru a dona spitalelor din tarile unde activeaza.

Desi LEGO nu este singura companie care ajuta la alinarea copiilor din spital (Honda si Rolls-Royce au construit, de asemenea, mini-masini pe care copiii le „conduc”), echipa de responsabilitate sociala corporativa a LEGO merita din plin felicitari. Acest gest de compasiune este un exemplu excelent pentru alte companii despre cum actiunile mici pot avea un impact mare.

Citește în continuare