Skip to content

La 60 de ani de la lansarea primul film James Bond vor fi scoase la licitatie obiecte iconice din cele 25 de filme ale francizei. Puteti achizitiona costumul Tom Ford purtat de Daniel Craig, celebrul Aston Martin DB5 sau barca lui Pierce Brosnan.

Casa de licitatii Christie’s si compania EON Productions vor prezenta in aceasta toamna o licitatie caritabila dedicata aniversarii celor 60 de ani de la aparitia lui James Bond pe marile si micile ecrane.

Licitatia va avea loc intre 15 septembrie si 5 octombrie, in doua parti, atat fizic, cat si online, si contine 60 de loturi din cele 25 de filme cu Bond. Incasarile vor fi donate catre 45 de organizatii caritabile.

In cadrul licitatiei de la Londra de pe 28 septembrie sunt disponibile 25 de loturi care cuprind automobile, ceasuri, costume si elemente de recuzita din ultimul film James Bond, ”No Time To Die” din 2021.

Ultimele 6 loturi din licitatia fizica vor fi dedicate unor obiecte care reprezinta fiecare din cei 6 actori care l-au jucat pe Bond de-a lungul timpului: Sir Sean Connery, George Lazenby, Sir Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan si Daniel Craig.

Inaintea licitatiei se va organiza si o expozitie cu obiectele puse in vanzare care vor putea fi vazute la Londra intre 15 si 28 septembrie. In acelasi perioada va demara si licitatia online in care se poate licita pana pe 5 octombrie si include 35 de loturi din cele 25 de filme Bond, de la afise, recuzita, costume si obiecte memorabile care au apartinut spionului britanic. Se poate licita aici.

Printre cele mai cautate obiecte din licitatie se afla si automobilul Aston Martin ”DB5”, unul dintre cele mai cunoscute elemente din universul Bond care va fi pus in vanzare pentru prima data, reprezentand o sansa unica pentru fanii francizei.

Automobilul iconic este estimat la un pret de 2.300.000 euro. In licitatie se va afla si costumul de tip „Bond” realizat de Tom Ford si purtat de Daniel Craig in „No Time To Die”. Jacheta are o eticheta pe care este brodata expresia: ”TOM FORD, Daniel Craig, Bond 25”.

Pe langa costume si obiecte de recuzita veti putea achizitiona si ceasurile Omega Seamaster Aqua Terra si Seamaster Diver 007, ambele purtate de Craig in ultimul film Bond. 

In licitatie va putea fi achizitionata inclusiv o sedere de 5 nopti la Fleming Villa din Jamaica, unde Ian Fleming, creatorul lui Bond, a scris cele 14 carti cu aventurile spionului.

Printre obiectele licitate se afla si costumul din 1989 realizat de desingerul de costume Jodie Tillen si purtat de Timothy Dalton in filmul License to Kill. Vor si puse in vanzare si una din clachetele folosite in „No Time To Die”, semnata de echipa filmului, oul Faberge din filmul Octopussy (1983) si rochia purtata de Barbara Bach in „The Spy Who Loved Me” (1977).

Cu ocazia licitatiei se va lansa si un catalog aniversar James Bond care poate fi precomandat aici.

Citește în continuare