Skip to content

Lin Manuel Miranda a deschis, alaturi de primarul din New York, un centru de vaccinare dedicat lucratorilor din domeniul divertismentului.

Lin-Manuel Miranda, creatorul musicalului-fenomen “Hamilton”, s-a alaturat primarului orasului New York, Bill de Blasio, la inaugurarea unui centru de vaccinare in Times Square destinat exclusiv lucratorilor din domeniul divertismentului.

“Vrem sa ne adunam din nou si vrem sa spunem povesti in intuneric”, a spus Miranda, autorul si starul musicalului de succes despre Alexander Hamilton, citat de AP News. “Nu putem face asta daca nu ne simtim in siguranta si daca nu se simte publicul in siguranta. Primul pas in acest proces este obtinerea vaccinurilor si urmatorii pasi vor urma,” a mai mentionat Lin Manuel Miranda. 

Teatrele de pe Broadway au fost inchise din martie anul trecut. Primarul New York-ului a spus ca spera ca aceste centre de vaccinare dedicate sa ajute industria sa se redeschida pana in septembrie.

Conform informatiilor oficiale, noul centru de vaccinare din Times Square va fi deschis lucratorilor din teatru, film si televiziune, a spus primarul, care a subliniat importanta industriei de divertisment pentru viata orasului.

“Da, fac parte din economia noastra. Mult mai important este ca face parte din identitatea noastra. Face parte din ceea ce suntem, face parte din inimile noastre. Ce inseamna in acest oras teatrul, muzica, dansul, filmul si televiziunea este expresia noastra a tot ceea ce este New York City. Este creativitatea noastra, este inima si sufletul nostru. Aici facem ceva care nu exista nicaieri in lume in aceasta formula,” a declarat primarul, citat de AP News.

Noul centru de vaccinareeste gazduit intr-un fost magazin NFL Experience si va fi administrat de Susan Sampliner, managerul musicalului „Wicked”. Lin Manuel Miranda a subliniat faptul ca “daca cineva stie sa faca un spectacol sa inceapa la timp, acestia sunt manageri de scena de pe  Broadway. Deci veti fi pe maini bune”.

Publicul il poate urmari pe Lin-Manuel Miranda si in sera HBO “Materiile intunecate”, ambele sezoane fiind disponibile pe platforma HBO GO.

Unghiul de abordare ales in “Hamilton”, problematica imigrantilor si viziunea asupra istoriei in ritmuri de hip-hop si alte melodii populare actuale din Statele Unite ale Americii a transformat musicalul intr-un blockbuster, compania lui Miranda crescand semnificativ si jucand spectacolul peste tot in lume. De asemenea, de la prima punere in scena, “Hamilton” a castigat orice premiu disponibil pentru categoria sa, inclusiv un premiu Pulitzer pentru drama. 

Intr-un interviu acordat urban.ro, Lin Manuel Miranda a povestit despre perioada carantinei prin care a trecut. 

Carantina pentru stoparea raspandirii noului coronavirus este un privilegiu pentru cei care au putut sta acasa, considera Lin-Manuel Miranda. 

Actorul a lucrat in tot acest timp la celelalte proiecte ale sale, doua musicaluri pe care le pregateste pentru Sony si Disney si care au tematica latino, dar a fost si pe platoul de filmare ca regizor pentru productia Netflix “Tick, tick …boom”.

Intrebat despre cum a fost pentru el toata aceasta perioada, actorul a raspuns “Cred ca cel mai mare apel de trezire pe care l-a oferit aceasta pandemie a facut ca toata lumea sa se orienteze asupra familiei si a celor dragi. Cred ca inveti cine este important atunci cand nu poti ajunge la persoana respectiva in lumea exterioara si cand nu e sigur sa iesi afara, inveti cine iti scrie sa vada ce mai faci, inveti ce masuri trebuie sa iei pentru a-ti mentine familia in siguranta. In Statele Unite, cred ca a fost un apel de trezire pentru o multime de persoane in ceea ce priveste cine este esential si cine nu, si ce este esential si ce nu. Cred ca ar trebui sa ne pese in continuare de oamenii care ne livreaza lucruri, de cei din domeniul medical, de profesori si de cei care nu au mai putut lucra, mai ales cand unii dintre noi am avut privilegiul de a sta acasa”.

De asemenea, lucrurile s-au schimbat semnificativ si pe platourile de filmare, unde lucrurile au devenit mai intense din cauza pandemiei.“Daca ajungi pe un platou de filmare acum, vei vedea ca toata lumea poarta masca si fiecare trebuie sa stea intr-un zona specifica. Ne dam mastile jos cand se striga “actiune” si le punem inapoi cand se aude “taiati”. Asa este productia in anul 2020. Lucrurile sunt intense”, explica acesta.

Insa actorul a scris in toata aceasta perioada, avand doua animatii muzicale in lucru, una pentru Sony si cealalta pentru Disney, amandoua avand tema latino. De asemenea, a fost si pe platoul de filmare ca regizor debuntant pentru musicalul biografic “Tick, tick … boom” care va aparea pe Netflix cel mai probabil in 2021.

“Nu ne putem imagina aceasta criza pandemica fara arta in viata noastra”, a concluzionat actorul toata aceasta perioada.

“Incercati sa va imaginati aceasta pandemie fara arta in viata noastra, fie ca sunt cartile pe care le-ati citit sau filmele pe care le-ati urmarit sau teatrul virtual pe care actorii l-au pus in scena peste tot in lume. Toata lumea spune ca arta nu este esentiala, dar imaginati-va aceasta pandemie fara ea. Suntem intr-ul fel de curent renascentist de televiziune de atata timp, incat e imposibil sa fi descoperit tot ce se poate viziona”, a explicat artistul ultimele luni din viata publica.

Citește în continuare