Skip to content

Campanie de promovare a literaturii la metrou. Descoperiti fragmente din operele a trei scriitori spanioli de renume mondial: Carlos Ruiz Zafón, Arturo Pérez Reverte si María Dueñas.

 Ambasada Spaniei la Bucuresti, in colaborare Metrorex si Editura Polirom, lanseaza o noua campanie de promovare a literaturii in reteaua de metrou a capitalei. Incepând de astazi, pe Magistralele 1 si 3, va intra in circulatie metroul  literaturii spaniole, in interiorul caruia vor fi expuse afise cu texte literare ilustrate. Fragmentele selectate sunt extrase din operele unor cunoscuti scriitori spanioli contemporani si interpretate de trei ilustratori din Spania si România.

Campania se numeste „Atentie, se deschid cartile!” si este implementata pentru al doilea an consecutiv in România. Proiectul ofera calatorilor ocazia de a experimenta scurte momente de lectura, trezindu-le curiozitatea pentru operele selectate si creându-le iluzia de „calatorie in calatorie”.

Bucurestenii si vizitatorii capitalei sunt invitati sa se bucure de literatura spaniola Text Box: Comunicat de presăsi de aceste frumoase ilustratii intr-un spatiu mai putin obisnuit, urmând modelul unui inedit proiect cultural desfasurat anual la Madrid. Astfel, metroul devine un loc de intâlnire cu literatura si artele vizuale ce favorizeaza reflectia si curiozitatea pentru lectura.

Campania prezinta fragmente din operele a trei scriitori spanioli de renume mondial Carlos Ruiz Zafón, Arturo Pérez Reverte si María Dueñas. Afisele atrag atentia in special datorita ilustratiilor care insotesc fragmentele, fiind  inspirate din operele respective. Pentru aceasta editie, ilustratorii selectati au fost spaniolii David de las Heras si Eva Vázquez si românca Miruna Radovici.

Acest proiect a luat nastere la Madrid in 1997 la initiativa Asociatiei Editorilor, cu sprijinul Metro de Madrid, compania de stat care administreaza reteaua de metrou din capitala Spaniei. In prezent este una dintre cele mai cunoscute si indragite campanii culturale din oras, care a reusit sa aduca literatura mai aproape de milioanele de persoane care folosesc zilnic acest mijloc de transport.

Elaborarea, designul si productia acestui proiect sunt asumate integral de Ambasada Spaniei la Bucuresti.

Citește în continuare