Skip to content

O loja la Royal Albert Hall langa cea a Reginei poate ajunge la 3 milioane de lire sterline. E a ta “pe viata” si vine cu obligatii suplimentare.

Oricine a organizat un eveniment in Sala Palatului de la noi, cea mai mare sala de spectacole (care nu e destinata si competitiilor sportive) din Romania, stie ca loja principala – cea mare, din spatele salii, jos – nu-i apartine si nu poate folosi locurile de acolo decat cu mult scandal.

Locurile din loja mare sunt, fara sa existe o regula sau o lege, ale directorului salii si le foloseste dansul dupa bunul plac.

La Londra in cea mai importanta sala de spectacole – Royal Albert Hall – cu exceptia lojei Reginei, toate celelalte loje sunt folosite pentru parteneriate speciale sau pentru a fi vandute clientilor.

Posesorul unei asemenea loje are parte de o cina speciala inainte de spectacol, are o gustare si sampanie la pauza spectacolului, poate face un tur privat al teatrului, se poate intalni cu protagonistii spectacolelor, poate avea bilete in plus la alte evenimente sau isi poate organiza propriile evenimente in teatru, participa la repetitii sau probele cu costume.

Ca sa-ti cumperi o loja la Royal Albert Hall te inscrii pe o lista speciala si anunti o medie de evenimente la care vrei sa participi anual, in functie de care ti se face un pachet si se stabileste valoarea lojei care poate sa fie de 4, 10 sau 12 locuri. Banii merg la asociatia caritabila a teatrului.

Cea mai scumpa loja – cumparata pe viata, pentru orice spectacol de la Royal Albert – a fost anuntata la pretul de 3 milioane de lire. Inca nu a fost stabilit proprietarul.

Aceasta loja care e acum disponibila la vanzare reuseste sa intreaca pretul cu care in 2017, miliardarul Jim Ratcliffe de 64 de ani si-a cumparat pe viata o loja de 12 locuri: 2, 76 milioane de lire sterline.

Suma nu acopera insa toate spectacolele dintr-un an, ci doar 2/3 dintre ele. In plus pentru fiecare dintre cele 12 locuri mai trebuie sa plateasca anual 500 de lire taxa de intretinere. Dar in cazul in care nu vrea sa foloseasca loja la un spectacol poate anunta departamentul de bilete de la Royal Albert Hall pentru a le vinde, banii intrand in contul lui.

Insa detinatorul Lojei poate participa la Premiile BAFTA, primeste cadouri speciale si are un cuvant de spus in alegerea presedintelui institutiei.

In 2013 o alta loja a fost cumparata pentru 1, 25 milioane de lire, iar The Royal Albert Hall are o capacitate de 1265 de locuri in loje, detinute de companii sau persoane private.

Royal Albert Hall a fost inaugurat de Regina Victoria in 1871 si este locul de desfasurare al celor mai importante evenimente culturale din Marea Britanie.

Numele salii vine de la Printul Albert, sotul reginei Victoria, care a murit cu 7 ani inainte de inaugurarea cladirii. Sala principala gazduieste anual, in medie, 400 de evenimente – concerte, opera, balet, proiectii de filme cu acompaniament sonor live – , dar si peste 300 de evenimente in interiorul teatrului, fara sa fie vorba de scena principala.

La inceputul secolului trecut un loc intr-o loja costa 80 de lire.

Citește în continuare