Skip to content

Louis Vuitton a lansat noua varianta a parfumului din 1927, Heures d’Absence

In 1927 Louis Vuitton lansa primul sau parfum, Heures d’Absence, o colectie exclusiva pentru care au fost produse doar 300 de sticle, fiecare fiind decorata cu un model de avion in miniatura care reprezenta aprecierea marcii asupra perioadei de aur a aviatiei.

Aproape un secol mai tarziu prima formula parfumului a fost pierduta, iar colectia lansata anul acesta este reinterpretata

Noua varianta a parfumului Heures d’ Absence se gaseste din 27 februarie intr-o selectie de magazine Louis Vuitton, in acelasi flacon minimalist, creat de designerul Marc Newson, cel care s-a ocupat si de precedentele zece esente ale colectiei si reprezinta o reinventare in maniera contemporana a unui buchet grandios si sofisticat de flori prospete.

Louis Vuitton a creat primul sau parfum in 1927, numit „Heures d’ Absence”, iar presa americana scria la acea vreme ca „domnul Vuitton adauga succesul sau de parfumeur eminentei sale ca fabricant de articole distinse de bagajerie” si ca „ dumnealui a ales Wanamaker’s ca fiind unul din foarte putinele magazine unde isi trimite noul parfum”.

Un parfum costa 16,5 dolari, un pret urias pentru acele timpuri.

Dupa aproape o suta de ani, Jacques Cavallier Belletrud, maestru parfumier intern al casei Louis Vuitton, a creat, in laboratorul Louis Vuitton de la Grasse, o noua formula inspirata din numele primului parfum al casei, numita la fel, „Heures d’Absence”.

Iasomia de Grasse se releva maiestuos, multumita procedeului revolutionar de extractie cu CO2 a uleiului esential – o exclusivitate a Louis Vuitton, care confera o incomparabila puritate si delicatete aromei. Radiantul trandafir ce se adauga compozitiei aminteste de instincte carnale, iar nota contrastanta este obtinuta cu mimosa de Tanneron, minunea florala care ilumineaza in galben dealurile din Provence la inceputul iernii.

Parfumurile sunt disponibile in sapte note diferite Rose des vents exprima mireasma trandafirilor intr-un trio exceptional de trandafir turcesc, trandafir bulgar si trandafir opulente, cat si foarte pure, datorita modului in care sunt extrase, Louis Vuitton fiind singura casa care a folosit o tehnica sofisticata de utilizare a CO2 pentru extragerea parfumurilor din flori.

Calatoria olfactiva continua cu Turbulences, o compozitie in jurul tuberozei. Fructul unei intalniri inspirate intre flori, Dans la Peau, este o invitatie la un interludiu senzual inainte de a descoperi Apogée, o oda a naturii intruchipata de crinul de vale simbol al reinnoirii. Escapada se transforma apoi intr-un duo izbitor. In Contre moi, vanilia isi dezvaluie prospetimea delicata, in timp ce Matière Noire exploreaza misterul intunecat al unui lemn pretios, Agrowood Laos. Calatoria culmineaza cu Mille Feux, un parfum incandescent care asociaza pielea si zmeura pentru o apoteoza olfactiva.

Parfumurile sunt disponibile in sticle de dimensiuni diferite, care sunt reutilizabile si pot fi reumplute in cadrul magazinelor Louis Vuitton. Rezultatul final este un contrast intre farmecul vintage al aromelor clasice pudra si o intensitate foarte moderna, la fel ca in cazul tuturor parfumurilor unice Louis Vuitton.

Citește în continuare