Skip to content

Margaret Atwood va lansa o noua colectie de povestiri scurte la inceputul anului viitor. Volumul e intoarcerea la fictiune de la The Testaments din 2019. Puteti citi deja prima povestire din carte

Noua carte a lui Margaret Atwood, Old Babes in the Wood, va contine 15 povestiri, unele publicate pentru prima data. Povestea care da titlul cartii a fost publicata anul trecut in New Yorker si este despre doua surori in varsta la o cabana de familie langa un lac. O gasiti aici.

Editura care publica international scrierile lui Atwood soune ca povestirile „exploreaza laturile experientei reatiilor dintre oameni, de la doua prietene cele mai bune care nu sunt de acord cu privire la trecutul lor comun la modul corect de a opri pe cineva sa se inece; de la o fiica care stabileste daca mama ei este o vrajitoare la ce sa faca cu relicve mostenite, cum ar fi sabiile de parada din al doilea razboi mondial”.

Atwood a spus despre colectie: „Old Babes in the Wood este un sac mixt, ca si viata. Oare o poveste despre o femeie care este un melc in suflet este  despre a fi destul de batrana? Poate ca da. Sunt iubitii morti cu adevarat morti in sensul real al cuvantului? Poate ca nu. Sunt pisicile ceea ce par? Aproape niciodata.”

Ultima carte a autoarei laureata a premiului Booker a fost Burning Questions, o colectie de eseuri publicata la inceputul acestui an. Inainte de aceasta, ea a publicat Dearly in 2020, care a fost prima sa colectie de poezie dupa un deceniu.

Ultima incursiune a lui Atwood in fictiune a fost The Testaments, care a castigat premiul Booker si este o continuare a romanului sau din 1985, The Handmaid’s Tale, care a fost adaptat in serialul de televiziune premiat.

In Romania cartile semnate de Margaret Atwood apar la Editura Art. Aici gasiti romanul Testamentele.

Citește în continuare