Skip to content

Astazi la UNATC, Mariana Mihut sustine un workshop despre inceputurile unei cariere. Intalnirea e parte dintr-un program paralel FNT in care actori si regizori merg in facultatile de profil din toata tara

Facultatile de teatru din Romania devin mini-centre de cercetare si explorare, oferind studentilor si studentelor – prin laboratoare de lucru aplicate cu artisti consacrati – posibilitatea de a aborda noi modele de pedagogie performativa.

Este in premiera acest program paralel al Festivalului National de Teatru, un proiect care se intinde in toata tara si e dedicat studentilor construind noi conexiuni.

Spatii prin excelenta ale laboratorului si cercetarii, ale testarii unor formule de lucru putin explorate, ale dezvoltarii unei sensibilitati specifice experimentului, Facultatile de Teatru din tara vor prilejui intalnirea dintre artisti consacrati, absolventi si studenti.

Timp de doua zile, o autoritate in domeniul artelor spectacolului din Romania si un absolvent din facultatea respectiva vor conduce un laborator de lucru aplicat, cu o metodologie proprie, dedicat studentilor. Capsulele-laborator devin astfel mini-centre de cercetare si explorare, oferind studentilor si studentelor posibilitatea de a aborda noi modele de pedagogie performativa.

Axel Moustache a sustinut un laborator Teamgeist pe 20 si 21 octombrie la Universitatea de Vest din Timisoara – sectia germana, Botond Nagy a avut ieri si azi laborator Dualitate incomoda: Poezia irationalului in Shakespeare (23-24 octombrie)  la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

La Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, astazi studentii se vor intalni cu Mariana Mihut la laborator Inceputurile unei cariere

In acelasi proiect, Miklós Bács are laborator Principiul fizic in arta actorului – ImageWork pe 27 si 28 octombrie la Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” Iasi, Stefan Lupu va sustine un laborator Teatrul – Fizic / Actorul Neodimensional pe 28 si 29 octombrie la Universitatea Ovidius din Constanta.

Vlad Massaci va sustine un masterclass la  Universitatea de Arte din Targu-Mures, Razvan Mazilu la Universitatea din Craiova, iar Dragos Alexandru Mosoiu  la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu

Citește în continuare