Skip to content

Ziua Internationala a micului dejun. 9 locuri elegante cu mic dejun in Bucuresti

Pe 24 mai e ziua internationala a micului dejun, asa ca o parte dintre intalnirile de peste zi le puteti muta in prima parte a diminetii.

urban.ro a pregatit o lista cu restaurante care deschid devreme si servesc mic dejun pentru cei care au nevoie de un plus de energie pentru intreaga zi.

Restaurante cu mic dejun pentru cei care au nevoie de mancare foarte devreme

Pentru cei foarte matinali, unul dintre locurile istorice ale vietii bucurestene deschise foarte devreme, la ora 06.30, este terasa Hotelului Athenee Palace Hilton, Restaurantul Roberto’s (Str. Episcopiei 1-3, intrarea prin Calea Victoriei). Hotelul a fost deschis acum mai bine de 100 de ani, iar oameni politici, scriitori, artisti, diplomati si foarte multe alte personalitati si-au petrecut sederea aici. Terasa hotelului este ascunsa in spatele unei vegetatii bogate chiar pe Calea Victoriei, insa nu pare deloc ca este pozitionata in mijlocul orasului. Bucataria Roberto’s este semnata de Chef Alexandru Chioaru, unul dintre bucatarii cu vechime din Bucuresti. Meniul ofera si variante pentru vegani (toast cu avocado si rosii cherry), dar si mic dejun romanesc reinterpretat cu cartofi, carnati, oua si branza, printre variantele clasice de mic dejun.

Pe Magheru, Narcoffee Coffee Shop (str. Anastasie Simu nr.6) deschide la ora 08.00 in timpul saptamanii si la ora 09.00 in weekend. Desi sunt specializati in cafea de origine, au creat o mica terasa care serveste mic dejun, dar si croissants si dulciuri.

Unul dintre cele mai cunoscute locuri din Bucuresti, Rue du Pain (Calea Floreasca 111-113) deschide terasa si brutaria artizanala la ora 08.00. Combinatia de paine proaspata, croissante scoase din cuptor si cafea este o alegere potrivita. De asemenea, Rue du Pain ofera mai multe variante de mic dejun pe baza de oua, dar si delicii frantuzesti ca tartine, quiche-uri, salate, supe si o serie de produse de patiserie si prajituri.

Braseria cu bucatarie multiculturala a 5ENSI (Aviatorilor 8A) isi deschide terasa la ora 08.30. Amplasata in Piata Victoriei intr-o zona care aduna din ce in ce mai mult public doritor de calitate, 5SENSI are cate un mic dejun pentru fiecare gust, de la cei vegani la cei carnivori, pentru care English Breakfast va fi un deliciu.

Delicii ascunse in cartierele Bucurestiului care iti fac diminetile mai apetisante

Fior di Latte (Bd. Primaverii nr.19-21) este un deliciu cu iz italian, intr-un decor mediteranean discret, in zona cu restaurante din cartierul Primaverii. Restaurantul deschide la ora 10, iar meniul este reinterpretat din gusturile copilariei, felurile de mancare avand consistente diferite care provoaca amintiri. Iar din cand in cand, s-ar putea sa descoperi versuri de poezie contemporana, unul dintre cei trei proprietari ai restaurantului e Marius Tuca, jurnalistul care a publicat o serie de carti de poezie.

O alta poveste urbana culinara a Bucurestiului este Simbio (Popa Nan nr. 82), ascuns pe strazile care inca mai pastreaza povesti din capitala de altadata. Restaurantul se deschide in weekend la ora 10.00, iar in timpul saptamanii de la 11.00  si are o gradina frumoasa, iar meniul cuprinde si feluri de mancare vegetariene si vegane, dar si mic dejun care poate fi servit toata ziua.

Gradinile urbane care ascund povesti de descoperit la micul dejun

Suento (str. Toamnei nr.101) geschide gradina la ora 10.00, iar pana la ora 15.00  meniul este in sistem de brunch. Pe langa bucatele pe baza de oua, meniul de brunch ofera platouri cu branza, avocado, prosciutto, rosii cherry, mix de ciuperci si alte bunatati de impartit cu ceilalti meseni.

Cafe Verona (str. Pictor Arthur Verona nr.13) are una dintre cele mai mari gradini din Bucuresti. Cafeneaua se deschide la ora 10.00, iar meniul este divers. Cafeneau propuen o selectie bogata de combinatii de limonada, dar si un spatiu care poate deveni usor birou mobil, cu prize peste tot si conexiune buna la internet

Citește în continuare