Skip to content

Motive pentru care e mai bine sa aveti un antrenor personal

Sportul inseamna sanatate, iar daca obiectivele voastre fac referire la schimbarea stilului de viata, un program de slabit si tonifiere sau poate ca aveti nevoie de cineva care sa va ofere motivatia de a merge mai departe, un antrenor bun este omul care va poate ajuta sa ajungeti la rezultatele mult dorite. Noi noi va oferim 6 motive pentru care ati avea nevoie de el pe parcursul acestei calatorii personale.

Va ajuta sa descoperiti de unde sa incepeti si care sunt nevoile voastre in materie de sport

Daca obiectivul principal care v-a adus in sala de sport este acela de a slabi trebuie sa stiti ca scopul nu este acela de a scadea kilogramele de pe cantar cu orice chip, cat cel de scadere al procentajului de grasime. Antrenorul va poate indruma spre o serie de antrenamente ajutatoare, pentru ca raspunsul nu se afla in exercitiile cardio asa cum multi credem. Imbinarea exercitiilor intr-un mod eficient si optimizarea permanenta a acestora este indrumarea care poate veni cu siguranta numai din partea unei persoane cunoscatoare in domeniu. 

Instructorul va ajuta sa va atingeti obiectivele propuse

In sport stabilirea unor obiective realiste este unul din cei mai importanti factori. Indiferent ca pe lista voastra de „to do” sunt kilogramele in minus, ori tonifierea trupului, antrenorul este acolo sa va ajute sa va atingeti aceste obiective raportate la ritmul functionarii organismului voastru. Cum? Prin crearea unui plan de antrenament personalizat care va va ajuta sa depasiti bariera planurilor de antrenament generalizate.

Un antrenor personal va invata cum sa executati corect exercitiile

Lumea 2.0 ne ofera instrumente si idei indiferent de domeniul nostru de interes, iar in acest caz avem la indemana video-uri si aplicatii care ne arata cum sa executam exercitiile fizice. Insa nu imitarea este calea care ne va conduce catre un rezultat sanatos si benefic trupului nostru. Un exerctiu fizic, daca nu este efectuat corect, va poate face mai mult rau decat bine. Antrenorul va va invata cum sa efectuati corect si eficient un exercitiu, va va ghida in permanenta si va va corecta ori de cate ori este necesar, va va oferi detalii despre muschii folositi in cadrul acestor exercitii, despre postura corecta, dar si cum sa preveniti eventuale accidentari atunci cand va antrenati.

Va ajuta sa va cunoasteti propriul corp

Daca aveti experienta, probabil ca nu v-ati gandit niciodata sa lucrati cu un antrenor personal. Insa el este cel care va va ajuta sa va cunoasteti mai bine propriul corp, va va oferi idei noi care va vor provoca intreaga musculatura, pentru ca sigur sunt cateva aparate in sala pe care nu v-ati fi gandit niciodata sa le folositi!

Va ajuta sa va stabiliti un plan alimentar echilibrat

Internetul nu este cea mai buna alternativa nici in aceasta situatie. Atunci cand va alegeti omul care va fi ghidul vostru spre un stil de viata mai sanatos este bine sa aveti in vedere persoanele care va vor cere analizele de sange. Un plan alimentar echilibrat si corect se realizeaza si in functie de activitatea fizica pe care urmeaza sa o faceti la sala, dar si de rezultatele primite.  Inainte de a incepe orice cura de slabire, este necesar sa va testati capacitatea de a-i face fata. Iar analizele de sange spun totul despre starea voastra de sanatate.

Va ajuta sa va pastrati nu doar sanatatea corporala, ci si pe cea mentala

Un instructor personal poate actiona ca o usa pentru experiente noi de cunoastere personala. Un instructor personal va poate ajuta sa descoperiti potentialul pe care nu ati realizat ca il aveti si, mai mult de atat, este sursa de motivatie care in unele zile poate absenta.

Omul cu experienta este cea mai buna alegere atunci cand vorbim de antrenorul personal

Diplomele si certificatele nu sunt intotdeauna cele mai bune criterii atunci cand alegeti omul care sa va fie ghid in transformarea voastra. Cele mai bune criterii sunt experienta si rezultatele acestui trainer cu alti oameni.

Sunt multi care va vor sfatui sa va alegeti antrenorul personal in functie de certificatele si diplomele, pe care le detine. Acestea nu sunt total inutile, doar atesta pregatirea celui pe care vi-l alegeti ca antrenor.

Citește în continuare