Skip to content

Un nou musical la Teatrul Excelsior: Opera de trei parale. Lucian Ionescu, Mihai Mitrea si Ana Udroiu in distributia spectacolului regizat de Razvan Mazilu

 Pe 30 aprilie la Teatrul Excelsior are loc premiera musicalului Opera de trei parale, pus in scena de Razvan Mazilu (care semneaza regia, coregrafia si costumele) cu participarea lui Dragos Buhagiar, autorul decorului.

In distributie sunt o parte importanta din colaboratorii lui Razvan Mazilu la alte muicaluri: Lucian Ionescu („We Will Rock You”, „Familia Adams”), Mihai Mitrea („Familia Addams”) Ana Udroiu („Familia Adams”), Maria Alexievici („We will rock you”, „Sunetul Muzicii”, „Familia Addams”), dar si actori cu care regizorul nu a mai colaborat, cum ar fi Mihaela Trofimov pe care o vedeti de obicei in productiile unteatru.

„Opera” care a dat lumii unul dintre cele mai cunoscute slagare ale ultimului secol este acum intr-o viziune care vorbeste fara menajamente despre lumea noastra plina de contraste si valori rasturnate. Un spectacol ca un theatrum mundi in care rasuna polifonia atâtor puncte de vedere contrastante ale societatii de astazi, reunite intr-o interogatie fundamentala: Ce inseamna sa fii OM?

Inspirata din piesa dramaturgului englez John Gay, „Opera cersetorilor” (1728), „Opera de trei parale” a avut premiera absoluta la Berlin, in 1928, intr-un climat social tensionat care a influentat decisiv viziunea lui Bertolt Brecht asupra teatrului, privit ca un posibil catalizator al schimbarii sociale. In aparenta o oglinda a societatii de acum un secol, „Opera” lui Bertolt Brecht isi confirma acut actualitatea in aceste vremuri tulburi. Dincolo de amestecul fascinant de influente stilistice, veti descoperi si un spectacol care vorbeste despre rolul teatrului ca oglinda a lumii, dar si ca spatiu al posibilitatii de salvare si de a schimba realitatea.

Spectacolul „Opera de trei parale” mai poate fi vazut la Excelsior pe 1, 5 si 6 mai 2022, de la ora 19:00.

Acesta este al treilea spectacol muzical pe care Razvan Mazilu il realizeaza la EXCELSIOR, dupa succesul rasunator al musicalului Familia Addams si al spectacolului Fecioarele noastre grabnic ajutatoare.

Bilete, pe platforma bilet.ro si la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28).

Citește în continuare