Skip to content

Musicalul Jesus Christ Superstar a lui Andrew Lloyd Webber este disponibil in aceasta seara online gratuit

Musicalurile produse de Andrew Lloyd Webber sunt din nou disponibile in mod gratuit publicului international. In aceasta seara, incepand cu ora 21.00, ora Romaniei, spectacolul Jesus Christ Superstar va fi online cu intreaga productie a unuia dintre cele mai faimoase musicaluri din lume. Evenimentul este disponibil doar pentru 48 de ore, un cadou pe care Webber il face credinciosilor cu ocazia Pastelui catolic care are loc in acest weekend. 

In aceasta productie, Tim Minchin joaca rolul lui Iuda Iscariot, Melanie C din fosta trupa Spice Girls este Maria Magdalena si  Ben Foster in rolul lui Isus, productia este flmata ca intr-o arena de concert rock si are toate datele sa va impresioneze.

Va putea fi urmarit aici, mai jos gasiti un moment din spectacol.

Ca tonalitate muzicala, Tim Minchin s-a inspirat din albumul lui Murray Head din 1969, despre care acesta povesteste pentru Time Out Londra: “Daca ma privesti cantand, imi poti vedea venele din cap si venele de la gat: poti vedea cata musculatura trebuie sa folosesc in fiecare nota.”

Productia Jesus Christ Superstar, regizata de Laurence Connor in 2012, a fost filmata la The O2 din Londra si a fost in turneu atat in Marea Britanie, cat si in Australia. 

“Ceea ce vad fanii pe YouTube de Paste a fost filmat in mare parte intr-o singura noapte, fara taieturi, reluari sau editare”, mentioneaza Minchin pentru Time Out Londra.

O serie de spectacole puse in scena de Webber au fost disponibile gratuit pentru publicul larg in perioada carantinei.

Initiativa lui Andrew Lloyd Webber din timpul carantiei s-a intitulat “The Show Must Go On!” si a fost disponibil in fiecare vineri seara pe Youtube pentru 48 de ore. Totodata, prin canalul de Youtube, utilizatorii puteau dona pentru ONG-urile care au sustinut artistii in perioada pandemiei, Acting for Others, Broadway Cares si Actors Benevolent Fund.

De curand, Andrew Lloyd Webber a anuntat ca toata campania dedicata “The Show Must Go On!”, evenimentele si proiectiile pe care le-a oferit publicului de peste tot din lume ca forma de ajutor atat pentru artisti, cat si ca forma artistica pentru cei de acasa, va deveni un documentar in sine. 

Ideea apartine producatorului de film si directorului de teatru Sammi Cannold, care a aflat ca atat musicalul “Cats” cat si “Fantoma de la Opera” urmeaza sa fie montate de Webber in Coreea de Sud. Documentarul va cuprinde si aceasta parte de reintoarcere la scena fizica si la publicul aflat in sala de spectacole.

Citește în continuare