Skip to content

Muzeul Victoria & Albert ofera acces gratuit la experienta in Realitate Virtuala: „Alice in Tara Minunilor”. Vizitatorii isi pot crea avataruri si pot interactiona cu alti vizitatori.

„Alice: Curiouser and Curiouser” este una dintre cele mai asteptate expozitii din ultimii ani si, dupa ce a fost amanata din cauza pandemiei, va fi deschisa in luna martie 2021 la Muzeul Victoria & Albert din Londra. 

Expozitia va prezenta evolutia si influenta povestii „Alice in Tara Minunilor” de la primele schite ale lui Lewis Caroll si cartea publicata in 1865 pana la faimoasele desene animate, filme, spectacole de dans, opera, colectii de moda si instalatii de arta pe care le-a inspirat. De la ilustratiile lui John Tenniel din 1866 pana la pictura lui Dali din 1969 sau fotografii de pe scena Royal Ballet din musical-ul „Alice in Wonderland” din 2011.

Muzeul a pregatit o avanpremiera a expozitiei in Realitate Virtuala pe care o puteti vizita de acasa. Nu aveti nevoie de ochelari speciali sau 3D pentru a va bucura de ea. 

Spectacolul vizual pregatit de V&A imbina elemente din muzeul real cu povestea fantastica a lui Lewis Caroll. In curtea interioara a cladirii veti descoperi un labirint, o piscina cu lacrimile lui Alice si veti merge pe urmele iepurelui grabit.

Experienta in Realitate Virtuala va fi transmisa live iar vizitatorii isi vor crea avataruri si vor putea interactiona cu alti vizitatori.

Intregul proces este o demonstratie de cum poti organiza un eveniment de arta in vremea pandemiei si cum ar putea evolua conceptul unei expozitii si a reuniunilor sociale in mediul virtual.

Kate Bailey, curatoarea expozitiei „Alice: Curiouser and Curiouser” va introduce vizitatorii in universul virtual prin povestile din spatele lucrarilor: „Inca de la crearea cartilor despre Alice, ideile iesite din comun si conceptele extraordinare au fost o sursa de inspiratie pentru noile tehnologii, de la filmul mut la CGI. Calatoria imposibila a lui Alice prin universul fantastic devine posibila prin aceasta platforma creativa. De la vizuina iepurelui la oglinzi, pasari flamingo si arici, Tara Minunilor este lumea perfecta de recreat in Realitatea Virtuala.

Intreaga experienta este gandita ca un joc in care vizitatorul devine Alice si vede elementele Tara Minunilor prin ochii ei. Mai jos gasiti un trailer al evenimentului „Curious Alice”.

Evenimentul va avea loc pe 22 octombrie la orele 16:00 si va dura 45 de minute. Va puteti inscrie deja pe site-ul muzeului.

In aceeasi zi, muzeul va lansa o experienta de Realitate Virtuala pentru acasa numita „Curious Alice” prin care puteti urmari Iepurele Alb prin Wonderland. Aceasta va putea fi cumparata si descarcata pentru suma de 3.99 lire sterline. Ilustratiile din acest articol au fost desenate de artista islandeza Kristjana S.Williams fac parte din aplicatie.

Daca Guvernul britanic nu va inchide din nou muzeele londoneze, expozitia mult-asteptata va fi deschisa pe 27 martie 2021 si va include alte experiente inedite in Realitate Virtuala. Vizitatorii vor putea descarca jocul „A curious game of croquet” si o vor putea provoca pe Regina de Inima Rosie la un meci de croquet.

Citește în continuare