Skip to content

Natalie Portman confirma inceperea filmarilor pentru al patrulea film Thor in 2021

Urmatorul film din seria Thor va surprinde intoarcerea personajului Jane Foster de aceasta data preluand mantaua „The Mighty Thor”, rol interpretat de castigatoarea premiului Oscar, Natalie Portman. Actrita din „Thor: Love and Thunder” a confirmat ca filmarile pentru noul film Marvel ar trebui sa fie in curs de desfasurare in 2021.

In cadrul unei discutii cu Serena Williams pe Instagram Live, Portman a precizat ca este super emotionata, desi filmarile vor debuta abia la inceputul anului viitor in Australia. 

Actrita a mai declarat ca situatia este putin ciudata din cauza pandemiei, chiar daca nu se stie ce se va mai intampla, planul este sa plece toti in Australia pentru filmari. Aceasta a adaugat despre personajul sau ca:„este de fapt The Mighty Thor. Benzile desenate aveau un Thor feminin, unde Jane devine Thor, iar ea este The Mighty Thor”.

Noul rol marcheaza prima aparitie majora a lui Portman de la filmul „Thor: The Dark World” din 2013, desi au existat filmari ale personajului Jane in „Avengers: Endgame”, aceasta a oferit doar un scurt dialog.

Printre vedetele care se intorc in noua productie se numara Chris Hemsworth, Tessa Thompson si regizorul Taika Waititi ( „Thor: Ragnarok”). Waititi il va adauga pe actorul Christian Bale, ca personajul negativ din film.

Thompson o va interpreta din nou pe Valkyrie, in noul ei rol de lider al New Asgard. Confirmand vestile la inceputul acestui an, actrita a declarat ca „Bale va fi dusmanul, ceea ce va fi fantastic”.

Scenariul este scris de Taika Waititi, in timp ce Chris Hemsworth va imbraca din nou costumul lui Thor pentru al patrulea film al francizei. Actorul in varsta de 36 de ani isi va relua rolul de Zeu al tunetului pentru „Thor: Love and Thunder”. Waititi a dezvaluit ca s-a inspirat pentru scenariul filmului din seria Marvel Comics „The Mighty Thor” de Jason Aaron si artistul Russell Dauterman.

Initial, filmarile erau programate sa inceapa in august 2020, insa regizorul Waititi vede de fapt intarzierea ca fiind un lucru pozitiv, deoarece ii ofera mai mult timp pentru a lucra la scenariu.

Natalie Portman a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal pentru interpretarea din „Black Swan” (2011), iar cu cativa ani in urma, in 2004, personajul sau din pelicula „Closer” i-a adus o nominalizare la Oscar.

Actrita americana de originie israeliana a debutat in filmul frantuzesc „Léon” din 1994, insa rolul care a facut-o celebra a fost cel interpretat in trilogia Star Wars. Inainte de acesta, a mai jucat in productiile „Beautiful Girls” si „Anywhere but Here”.

Portman a jucat-o pe Padmé Amidala in prima trilogie „Star Wars: Star Wars: Episode I – The Phantom Menace” care i-a adus recunoasterea internationala. Ea a interpretat acest personaj si in succesiunile „Star Wars: Episode II – Attack of the Clones” (2002) si „Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith” (2005).

In timpul filmarilor pentru Star Wars, actrita a studiat psihologia la Universitatea Harvard.

In anul 2005 a fost nominalizata la Premiile Golden Globe pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar, premiu pe care l-a si castigat pentru prestatia de stripteuza in drama romantica „Closer”, regizata de Mike Nichols.

Interpretarea lui Portman din filmul psihologic al lui Darren Aronofsky „Black Swan” din 2010 i-a adus acesteia premiul Oscar pentru cea mai buna actrita, un Glob de Aur si un trofeu BAFTA.

La Festivalul de Film de la Cannes din mai 2008, Natalie Portman a fost cel mai tanar membru al juriului.

In 2016, Portman a infatisat-o pe Jacqueline Kennedy in drama biografica „Jackie”, pentru care a primit nominalizari pentru cea mai buna actrita la Premiile BAFTA Awards, Premiile Golden Globe si Premiile Academiei Americane de Film.

Citește în continuare