Skip to content

Noi episoade „Dexter” vor fi produse de Showtime in 2021. Michael C. Hall revine in rolul criminalului in serie.

Michael C. Hall, actorul care l-a interpretat pe Dexter Morgan pe parcursul a opt sezoane, revine alaturi de Clyde Phillips intr-o noua serie a indragitei drame difuzata pe Showtime in perioada 2006-2013, Dexter. Reteaua de cablu premium a oferit seriei inca 10 episoade care urmeaza sa intre in productie la inceputul anului viitor si vor avea premiera in toamna.

Dexter era un criminal in serie care viza in mod specific alti ucigasi in serie, fiind in acelasi timp expert in cercetarea stropilor de sange pentru Politia din Miami.

Nu exista detalii cu privire la locul unde se afla Dexter in viitoarea serie, dar la finalul sezonului 8 acesta si-a falsificat moartea, si-a schimbat numele si locuia in Oregon, dupa ce si-a distrus barca si a evadat dintr-un spital cu trupul surorii sale, care fusese impuscata si lasata in coma.

Gary Levine, co-presedinte de divertisment la Showtime, a declarat ca reteaua era dispusa sa revizuiasca personajul „unic” doar daca ar putea gasi o noua abordare creativa care sa fie „demna” de serialul original, abordare pe care Clyde Phillips si Michael C. Hall se pare ca au gasit-o deja.

Serialul a fost apreciat in timpul perioadei sale de difuzare, acesta primind inclusiv mai multe nominalizari la Globul de Aur si la premiile Emmy, la categoria cea mai buna productie TV dramatica.  

Hall a castigat Globul de Aur si un Screen Actors Guild Award pentru rolul din Dexter, in 2010, si a fost nominalizat de cinci ori consecutiv atat pentru premiul Emmy, cat si pentru Globul de Aur la categoria cel mai bun actor intr-o drama. Actorul John Lithgow a obtinut un trofeu Emmy si un Glob de Aur pentru rolul sau principal din al patrulea sezon „Dexter”. In 2008, serialul a castigat un premiu Peabody.

Actorul american Michael C. Hall a primit o nominalizare la Emmy in anul 2002 pentru interpretarea personajului David Fisher din seria HBO „Six Feet Under”.

Acesta si-a inceput cariera de actorie pe Broadway si a debutat in productia „Cabaret” (1999) regizata de Sam Mendes. Au urmat apoi muzicalul „Chicago” si productiile „The Realistic Joneses” si „Hedwig and the Angry Inch” (2014).

La sfarsitul lui 2015 si inceputul anului 2016, Hall l-a interpretat pe Thomas Newton in muzicalul „Lazarus” pe scena New York Theatre Workshop din Manhattan. Productia inspirata de romanul „The Man Who Fell to Earth”, scris de Walter Tevis in 1963, a fost creata de David Bowie si Enda Walsh. Hall a interpretat piesa „Lazarus”, care a aparut pe ultimul album al lui Bowie, intitulat „Blackstar” (2016), in cadrul emisiunii The Late Show with Stephen Colbert in decembrie 2015.

Actorul este cunoscut si pentru personajul din mini-seria TV britanica „Safe” (2018), creata de Harlan Coben si pentru interpreatarea lui George Peter Ryan in drama biografica „Christine”, regizata de Antonio Campos in 2016.

A jucat si in thrillerul „Paycheck” (2003), filmul science-fiction „Gamer” (2009), drama din 2011 „The Trouble with Bliss” (2011) si in comedia „Peep World” (2012). In 2017, actorul american l-a interpretat pe Leonard Swett, consilierul lui Abraham Lincoln, in filmul documentar „The Gettysburg Address”, dar si pe John F. Kennedy in episodul „Dear Mrs. Kennedy” al seriei „The Crown” din 2017.

Anul trecut, Hall a putut fi vazut alaturi de Boyd Holbrook si Cleopatra Coleman in thrillerul „In the Shadow of the Moon”, regizat de Jim Mickle si difuzat pe Netflix.

Citește în continuare