Skip to content

(Video) „Notre-Dame brûle”, trailerul noului film al lui Jean-Jacques Annaud. Regizorul peliculelelor “7 ani in Tibet”, “Amantul” a reconstituit in marime reala structura, clopotele, dar si clopotnitele si turla… inainte de a le da foc.

Regizorul filmelor „Amantul” si „Sapte ani in Tibet”, Jean Jacques Annaud, reconstituie salvarea eroica a pompierilor in noaptea incendiului de la catedrala Notre-Dame din Paris.

Pentru noul sau film, anuntat cu premiera in cinematografele din Franta din 16 martie, regizorul Jean-Jacques Annaud a reconstituit eroica salvare a Catedralei Notre-Dame din Paris de catre pompieri in noaptea incendiului din 15 aprilie 2019.

Trailerul filmului Notre-Dame brûle, care poate fi vazut mai jos, ofera o imagine a primelor minute ale unui film care se anunta spectaculos. Un amestec de imagini reale din timpul incendiului si scene de reconstituire filmate la catedrala din Bourges, dar si intr-un studio din Bry-sur-Marne, lungmetrajul promite sa plonjeze spectatorul in inima cuptorului unde „barbati si femei si-au pus viata in pericol intr-o salvare eroica”.

Pentru Jean-Jacques Annaud, nici nu se punea problema sa adauge flacari in post-productie, asadar pentru acest film cu un buget de 30 de milioane de euro, structura, clopotele, dar si clopotnitele si turla au fost reconstituite in marime reala… inainte de a li se da foc.

„Cea mai impresionanta parte a fost caderea turlei. Opt camere de filmat au fost instalate pentru a filma scena, nu aveai cum sa o ratezi”, a marturisit asistentul de regie al regizorului.

Filmul, co-scris impreuna cu Thomas Bidegain, scenaristul fidel al lui Jean-Jacques Audiard, si are in distributie actori francezi indragiti de publicul care merge atat la teatru cat si la film.

„Nu vom spune povesti, este suficient sa urmaresti realitatea, care este infinit mai baroca, uneori burlesca”, a afirmat regizorul Jean-Jacques Annaud in luna martie a anului trecut, la inceputul filmarilor.

„Nu as fi indraznit sa-mi imaginez asemenea rasturnari de situatie dramatice, daca ele nu ar fi fost incrustate in adevar. Nu am scris niciodata un scenariu cu atat de multa bucurie si atat de repede”, spune regizorul francez.

In primavara anului trecut, Jean Jacques Annaud a fost condamnat la 9 ani inchisoare cu suspendare si o amenda de 150.000 de euro pentru ca nu a declarat autoritatilor fiscale mai mult de 1 milion de euro pe care i-a incasat in 1997. Regizorul, in varsta de 78 ani, isi recunoscuse in prealabil vina, banii nedeclarati in 1997 erau o parte din remuneratia sa pentru filmul „7 ani in Tibet”, film care a generat 110 milioane de euro incasari globale.

Pentru noul sau film Notre Dame brûle, Annaud a facut apel catre public sa-i trimita inregistrari de la momentul incendiului.

Citește în continuare