Skip to content

Opera din Paris are in acest week end programe gratuite online. Gala de deschidere a noii stagiuni e unul dintre programele daruite fanilor din toata lumea, dar si un tur virtual in Palatul Garnier

In fiecare an gala de deschidere a noii stagiuni de la Opera Nationala din Paris era considerata unul dintre evenimentele cele mai elegante si rafinate din zona intamplarilor culturale.

Gala obisnuieste sa dea directia si sa anunte care vor fi spectacolele de balet din stagiunea respectiva, dar si montarile noi in Opera precum si invitatii speciali care ajung in stagiunea respectiva pe scenele pariziene. Anul acesta din cauza crizei sanitare, gala nu a mai putut avea loc in conditiile clasice, iar directoratul institutiei a ales sa faca disponibila online gratuit, pentru intreaga lume, evenimentul.

Aici puteti vedea gratuit gala de deschidere a stagiunii 2021 a Operei din Paris.

In acest week end, in mod exceptional inca sase spectacole sunt gratuite pentru vizionare online, de la un concert Saint Saens pana la o selectie din cele mai cunoscute arii din operele italiene. Va puteti alege spre vizionare dintre spectacolele preferate, aici

Opera Nationala din Paris e una dintre cele mai mari scene lirice si coregrafice din lume. Creata in urma cu trei secole la cererea lui Louis XIV, opera are acum 2 teatre Palatul Garnier si Opera Bastille si peste 350 de reprezentatii intr-un an, in care nu e vorba de pandemie.

In gala care a fost inregistrata pe 27 ianuarie si  pe care o puteti urmari la linkul de mai sus au fost prezentati noii balerini ai companiei, cateva dintre coregrafiile clasice celebre, dar si tinerii care sunt in compania de juniori si care aspira la un loc in Balerul Operei din Paris

In program au fost incluse « Grand pas classique » de Victor Gsovsky, « The vertiginous thrill of exactitude » de William Forsythe  si « In the night » de Jerome Robbins.

Pentru cei care nu au vizitat niciodata Palatul Garnier si Opera din Paris, care in mod normal e un obiectiv turistic important in capital Frantei, cu tururi ghidate, in aceasta perioada a fost creat un tur virtual.

Pentru Europa Culturala, timp de secole, Opera din Paris a fost un reper important. Aici au fost prezentate pentru prima data lucrari de Rameau, Gluck, Rossini, Verdi, Wagner, Gounod, dar in acelasi timp tot aici au creat si lucrat unii dintre cei mai mari coregrafi ai lumii George Balanchine, Serge Lifar, Rudolf Nureyev, Roland Petit, Maurice Béjart sau Pina Bausch.

Puteti beneficia de turul virtual aici. Una dintre sectiunile turului ii e dedicata lui Nureyev si e foarte emotionanta.

Citește în continuare